Herfst Toppers Box

Wat vollere, stevigere wijnen voor deze eerste herfstmaand

In Italië, Spanje en Frankrijk is de herfst ook gestart, de oogst van 2020 is binnen en de wijnboeren daar gaan de aankomende maanden het mooie proces is van deze druiven om te zetten naar nog mooiere wijnen. Dit is ook de tijd van een aantal typische, lokale 'herfst-gewoontes'.

... heb jij zin in wat vollere, stevigere wijnen en vind je het leuk om het verhaal te weten waarom deze wijnen juist nu zo heerlijk zijn?

De 6 (2 wit, 4 rood) wijnen in deze box voor €50,15 €48,00

Wat zeggen de Wijndivas?

Je bent hier aan het juiste adres om te lezen waarom de locals in Italië, Spanje en Frankrijk juist in deze tijd van het jaar de volgende wijnen graag drinken.

Zo begint in Piëmonte op 15 oktober het truffelseizoen en dat is daar het officieuze begin van de herfst. Italianen drinken bij die truffels, op zo’n typische herfstdag graag een mooie rode wijn, zoals de Superboum van Bricco del Cucù. De combinatie van Merlot en Dolcetto geeft deze wijn een heerlijke soepele afdronk. Perfect dus bij truffels en andere gerechten met een wat ‘aards karakter’ zoals bijvoorbeeld paddenstoelen.

In Spanje begint in oktober ook de herfst en in de regio Alicante, waar de La Virtu Tù van Las Virtudes vandaan komt, is het dan traditie om wildgerechten op tafel te zetten. Ook gerechten met pompoen zijn er erg populair. Uiteraard hoort daar een lekkere rode wijn bij. De La Virtu Tù is ideaal: de combinatie van Cabernet Sauvignon en Monastrell maakt hem heerlijk toegankelijk.

In Frankrijk, in de regio rondom Perpignan, waar de Chardonnay van Les Vignerons des Albères vandaan komt, eet men in de herfst erg graag zeebaars en vissoep. Daar wil je wel een wat krachtigere witte wijn bij drinken, maar wel een die niet gaat overheersen bij de subtiele smaak van vis. De Chardonnay van Les Vignerons des Albères past precies in dat profiel.

Deze Box is als gewoonlijk met gratis verzending.

Kim & Heskia

Bestel nu de Herfst Toppers Box box voor €50,15 €48,00!