Kennismaken met…

Bricco del Cucù! Ontdek dit wijnhuis met 2 fantastisch mooie wijnen.

Het antwoord op een aan ons veel gestelde vraag is ‘Ja!’
De vraag? “Kennen jullie alle wijnboeren waar je mee samen werkt en zijn jullie daar ook overal geweest?”

Sterker nog, wij gaan eerst langs bij een wijnboer voor we een samenwerking starten en de wijnen naar Nederland halen. Irene Sciolla van Bricco del Cucù wil graag kennis met jou maken. Ontdek Bricco del Cucù met de 'Dolcetto di Dogliani' en de 'Superboum'. Voor een kennismakingsprijsje.

De 2 (2 rood) wijnen in deze box voor €19,65 €16,95

Wat zeggen de Wijndivas?

In de 'Kennismaken met... Bricco del Cucù Box' zitten:

Allereerst de fantastische 'Dolcetto di Dogliani'. Deze wijn bestaat voor 100% uit Dolcetto uit druiven. Er zijn mensen die beweren dat Dolcetto wijnen origineel uit Dogliani komen (vooral mensen uit Dogliani zelf…). Hoe het ook zij, de link tussen Dogliani en de Dolcetto druif zijn zeer sterk. Alle Dogliani DOCG wijnen moeten minimaal 12 maanden op vat liggen voor ze op de markt mogen worden gebracht. De Dogliani is eigenlijk wat ze bij dit wijnhuis noemen de wijn voor elke dag. Daarmee bedoelen ze dat dit een wijn is die je drinkt bij de meer gangbare Italiaanse maaltijd.

Nog zo'n topper die we je graag willen laten proberen is de 'Superboum'. Zoals de Dogliani door het wijnhuis wordt gepresenteerd als een wijn voor gangbare Italiaanse maaltijden, wordt de Superboum door hen vooral gezien als een wijn voor bij vleesgerechten en kaas. De wijn is een combinatie van Merlot en Dolcetto druiven. De Superboum valt in…als een Boum! Een heerlijke combinatie en wij begrijpen het nu helemaal.

Kim & Heskia

Bestel nu de Kennismaken met… box voor €19,65 €16,95!