Demoiselles Rosé

Frankrijk | Languedoc Rousillon

Verrassend anders

Waar komt deze wijn vandaan?

6,95

Categorie:
Frankrijk
Languedoc Rousillon
Demoiselles
Fris & Fruitig
Rosé
Caladoc, Syrah
Kurk
7-10
Bevat sulfieten
2021
12,5%
2023
0.75

Deel je moment!

Deze bleekroze rosé wijn wordt gemaakt van een blend van Caladoc en Syrah druiven. Caladoc is een kruising van Grenache en Malbec die is gemaakt in 1958 in Frankrijk. De Caladoc druif wordt zeer gewaardeerd als basis voor rosé.

Een heerlijke elegante en vrolijke wijn. Fris met een herkenbaarheid van rode vruchten als aalbes en aardbeien.

Ideaal als aperitief. Maar ze gaat ook heel goed samen met licht kruidige Aziatische gerechten, gegrild vlees of calamari.

Cellier des Demoiselles is opgericht vlak voor de Eerste Wereldoorlog (in 1914). En in tegenstelling tot in Nederland is deze periode in Frankrijk zeer zwaar geweest. Alle mannen moesten naar het front en maar weinig keerden terug. De vrouwen in het dorp hebben ervoor gezorgd dat hun wijnhuis zou overleven door het hele reilen en zeilen over te nemen. Deze Demoiselles (vertaald Dames) zijn geëerd door het wijnhuis naar hen te vernoemen: “de wijnkelder van de dames” (Cellier des Demoiselles).

Als vrouwen in de wijn vinden wij dit natuurlijk een grandioos verhaal.

Het wijnhuis is nu een samenwerkingsverband van een paar wijnboeren in dit kleine dorp. Het dorp, ten zuid westen van de stad Narbonne in het zuiden van Frankrijk, telt ongeveer 800 inwoners en wordt omringd door wijngaarden. Elke wijnboer van het wijnhuis heeft zijn eigen druiven, eigen overtuiging en eigen achtergrond van wijn maken. Maar onder gezamenlijke naam eren ze de vrouwen uit de geschiedenis die ervoor hebben gezorgd dat ze nog bestaan.

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.