Las Virtudes Vinalopó Esencia del Mediterráneo

Spanje | Alicante

Essentie van de Middellandse Zee

Waar komt deze wijn vandaan?

5,35

Uitverkocht

Categorie:
Spanje
Alicante
Bodega Las Virtudes
Zoet & Verfijnd
Wit
Moscatel, Sauvignon Blanc
Selecteer
6-8
Selecteer
2015
10 gr/l
12,5%
2018
0.75

Deel je moment!

Esencia del Mediterráneo – dit betekent de ‘Essentie van de Middellandse Zee’. Die Middellandse Zee is hier in de omgeving van Alicante dichtbij.
“De vreugde van het leven is de essentie van de Middellandse Zee” – zegt het wijnhuis zelf over deze wijn. Denkend aan de zon, mooie stranden, gezellige terrassen zijn wij het direct met ze eens.

Het is een lichtzoete wijn waarbij het bloemige van de Moscatel druif wordt gecombineerd met het exotische van de Sauvignon Blanc. Deze 50-50 verhouding zorgt voor een natuurlijke harmonie in deze fruitige wijn.
Je ziet vooral aan het einde van de dag de fles vaak staan in combinatie van wat typisch Spaanse tapas zoals Manchego (schapenkaas), Calamares (inktvisringen), Pescados Fritos (gefrituurde kleine visjes), Mejillones (mosselen). Gaat verder goed bij wat pittiger gekruid eten of gewoon heerlijk op het terras als aperitief. In elk geval wel goed gekoeld!

De perfecte wijn om te genieten van het leven.

“Een van de meest onbekende wijngebieden van Spanje” als wij vragen aan de ober waar deze wijn vandaan komt. “Tegelijkertijd is het een van de meest populaire vakantieregio’s gek genoeg. Veel mensen weten niet dat er in het achterland van Alicante heel goede wijnen worden gemaakt. Zelfs veel Spanjaarden weten dat niet.”

En eigenlijk hadden wij daar ook nooit bij stil gestaan. Gek eigenlijk, net als de toeristen hier in de bekende plaatsen als Calpe, Benidorm, Moraira en Torrevieja realiseerden ook wij niet dat die lekkere huiswijn op het terras, bij die leuke Tapas tent of dat prima restaurant een wijn is die uit het achterland komt van Alicante.

Dus zijn wij, op advies van de ober, naar het binnenland van Alicante vertrokken. Daar ligt de stad Villena en in Villena ligt de Bodega Las Virtudes. Onder andere daar komen die lekkere wijnen op de terrassen in Alicante vandaan. Ze bestaan als Bodega sinds 1961, maar voor die tijd werd er al eeuwen wijn verbouwd. De hele stad is ongelooflijk trots op hun bodega, toen er het gerucht ging dat het etiket van hun meest populaire wijn zou veranderen, kwam de hele stad in opstand. “Onze wijn is goed zoals die is, niet aankomen!”

We werden welkom geheten door Àgata die ons, zoals je kunt zien in de film van het wijnhuis, heeft rondgeleid en ons vertelde dat ze graag met ons samenwerkt om die heerlijke wijnen ook in Nederland te kunnen kopen. Dus, wil je het ultieme vakantiegevoel van die heerlijke wijn nu ook laten proeven aan je familie of vrienden, dan kan dat nu….

Op werkdagen voor 16:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.