Puente de Rus Semidulce

Puente de Rus Semidulce

Spanje | La Mancha

Lichtzoet en elegant

Waar komt deze wijn vandaan?

5,35 incl. BTW

Op voorraad

Spanje
La Mancha
Bodegas Puente de Rus
Zoet & Verfijnd
Wit
Moscatel, Airén
4-6 °
0.75

Deel je moment!

Het echte hart van Spanje is Castilla-La Mancha. De autonome regio ten zuidoosten van Madrid met bekende steden als Toledo, Albacete en Cuenca. De Spaanse taal is hier geboren: ‘Spaans’ heet officieel ‘Castiliaans’. Over de taal gesproken – het meest bekende boek uit de Spaanse literatuur speelt zich hier af: Don Quixote, de ridder die tegen het onrecht vecht in de vorm van windmolens. En ja, alle vooroordelen van Spanje vind je hier terug: een zeer hete, bijna woestijnachtige hoogvlakte waar de wind vrij spel heeft en overal in het landschap de bekende windmolens staan.

Maar gek genoeg groeien hier ook druiven. Zelfs zeer veel. D.O. La Mancha is namelijk de wijnregio met de grootste oppervlakte aaneengesloten druivenstruiken.

Tussen de schitterende Middeleeuwse steden Toledo en Cuenca ligt het dorp San Clemente. In San clemente ligt de Sociedad Cooperativa Agraria Nuestra Señora de Rus. Een hele mond vol en in het dorp zegt men gewoon Bodega Puente de Rus. Het woord Puente verwijst naar een oude Romeinse brug in het dorp en deze vind je ook terug op de etiketten van enkele van hun wijnen. De wijnen van Bodega Puente de Rus zijn krachtig en vol en je proeft de zon en de wind in je glas.

Deze coöperatie is er in geslaagd om hun wijnen populair te maken in de Verenigde Staten. En dan vooral in Californië, juist daar waar bekende wijngebieden als Napa Valley liggen. Dus, tussen al het moois uit de bekendste wijnregio van de VS, vallen de Puente de Rus wijnen juist op. Dat is een prestatie waar Alfonso, die ons de wijnen laat proeven, erg trots op is.

Ja, het is een uitgemaakte zaak: we gaan nu ook in Nederland testen of deze wijnen net zo opvallen.

Deze lichtzoete wijn komt uit Castilla-La Mancha. Uit deze zelfde provincie komt ook de bekende Manchego kaas, waarvan de naam verwijst naar La Mancha. Het is dan ook erg logisch dat deze wijn veel gedronken wordt, hier in het hart van Spanje, bij goede oude Manchego kaas.

En inderdaad, slenterend door San Clemente (de stad van Bodega Puente de Rus) zie je dat deze wijn wordt gedronken bij die heerlijke schapenkaas tapas.

Verder past deze wijn prima bij zoete desserts, banket en vooral feest. Zo zien wij familietaferelen waarbij de families ijs en zoetigheden eten en de ouders er een glas ijskoude Semidulce van Puente de Rus bij drinken. Een perfecte afsluiting van de dag.

De wijn is gemaakt van 50% Moscatel druiven en 50% Airén druiven. De wijn heeft een intense fruitsmaak, maar is zeker toch ook nog elegant.