patojo-1

Las Virtudes Patojo Ecológico

Spanje | Alicante

Biologische topwijn van een erfgoed wijngaard

Waar komt deze wijn vandaan?

8,95 incl. BTW

Op voorraad

Spanje
Alicante
Bodega Las Virtudes
Rond & Stevig
Rood
Monastrell
Kurk
>1 uur
14-15 °
2015
15%
0.75

Deel je moment!

“Een van de meest onbekende wijngebieden van Spanje” als wij vragen aan de ober waar deze wijn vandaan komt. “Tegelijkertijd is het een van de meest populaire vakantieregio’s gek genoeg. Veel mensen weten niet dat er in het achterland van Alicante heel goede wijnen worden gemaakt. Zelfs veel Spanjaarden weten dat niet.”

En eigenlijk hadden wij daar ook nooit bij stil gestaan. Gek eigenlijk, net als de toeristen hier in de bekende plaatsen als Calpe, Benidorm, Moraira en Torrevieja realiseerden ook wij niet dat die lekkere huiswijn op het terras, bij die leuke Tapas tent of dat prima restaurant een wijn is die uit het achterland komt van Alicante.

Dus zijn wij, op advies van de ober, naar het binnenland van Alicante vertrokken. Daar ligt de stad Villena en in Villena ligt de Bodega Las Virtudes. Onder andere daar komen die lekkere wijnen op de terrassen in Alicante vandaan. Ze bestaan als Bodega sinds 1961, maar voor die tijd werd er al eeuwen wijn verbouwd. De hele stad is ongelooflijk trots op hun bodega, toen er het gerucht ging dat het etiket van hun meest populaire wijn zou veranderen, kwam de hele stad in opstand. “Onze wijn is goed zoals die is, niet aankomen!”

We werden welkom geheten door Àgata die ons, zoals je kunt zien in de film van het wijnhuis, heeft rondgeleid en ons vertelde dat ze graag met ons samenwerkt om die heerlijke wijnen ook in Nederland te kunnen kopen. Dus, wil je het ultieme vakantiegevoel van die heerlijke wijn nu ook laten proeven aan je familie of vrienden, dan kan dat nu….

De Patojo Ecológico is voor 100% gemaakt van de Monastrell druif, die afkomstig is uit één van de oudere wijngaarden van Las Virtudes. Deze wijn is het resultaat van biologische landbouw en de jarenlange ervaring van de partners van Las Virtudes, die de Monastrell druif door en door kennen.

De wijn is diep rood gekleurd, heeft veel fruit, is tannine-rijk, veel body en daardoor perfect voor de momenten dat je jezelf lekker wilt verwennen.

Tip is om de wijn te combineren met wild en gegrild- of licht gekruid vlees.