FAQ

Veelgestelde vragen

 

Waar komen jullie wijnen vandaan?

Wij importeren de wijnen direct van de wijnboer. Wijnen komen uit de zgn ‘oude wereld’ landen. Voor ons zijn vooral Spanje, Italië en Frankrijk interessant omdat we daar net die wijnen kunnen vinden die ‘het verschil maken’. Wij werken samen met wijnboeren die een verhaal hebben, zoals: onafhankelijk, familiebedrijf, ‘terra vitis’, lange geschiedenis, etc. Stuk voor stuk zeer enthousiaste wijnmakers die staan voor hun product en weten wat ze doen. Wij proeven alle wijnen zelf en selecteren alleen die waar wij achter kunnen staan.

Hoe lang duurt het voordat ik de bestelling ontvangen heb?

Bestellen bij ons betekent: “Op werkdagen voor 15.00 uur besteld = morgen in huis” (uitgezonderd de Waddeneilanden). Ook bieden wij je de mogelijkheid om een ander moment te kiezen dan de volgende dag. Het is aan jou. Wij vinden dit soort service belangrijk, want dit is wat wij zelf ook zouden willen en vinden stiekem dat iedere webshop dit zou moeten bieden.

In welke hoeveelheden kan ik bestellen?

In elke hoeveelheid die jij wilt. Dus vanaf 1 fles tot zoveel flessen als jij in huis wilt halen. Op deze manier ben je vrij om ook de speciale en duurdere wijnen in huis te halen zonder gelijk aan een hele doos vast te zitten.

Kan ik een bestelling afzeggen? En zo ja, hoe?

Zodra je hebt betaald wordt de bestelling direct klaar gemaakt voor verzending en verzonden. Als je je bestelling wilt wijzigen of annuleren adviseren wij je om zo snel mogelijk een email te sturen naar info@wijndivas.com. Wij zullen dan kijken wat de mogelijkheden zijn en zullen altijd ons best doen om iets te regelen als dat kan. Helaas kunnen wij de bestelling niet meer aanpassen zodra deze is verwerkt. Zie verder ‘Retourneren’

Ik ben overdag eigenlijk nooit thuis? Kan ik een tijdstip bepalen of mijn zending ergens zelf ophalen?

Dit is iets wat wij zeer goed herkennen! Wat wij zelf willen dat iedere webshop zou moeten doen, bieden wij aan al onze klanten. We bieden daarom de mogelijkheid om zelf je dag en tijdstip van aflevering te bepalen. Daarnaast bestaat er ook nog de mogelijkheid om je bestelling zelf af te halen bij een van de meer dan 800 PostNL distributiepunten in Nederland. Bij het invullen van je postcode wordt een lijst getoond van de distributiepunten bij jou in de buurt. Dan hoef je er alleen nog maar een te kiezen.

Ik wil graag wijnadvies. Kunnen jullie mij daarbij helpen?

Zeker! Op de website staat onze ‘wijnkeuzehulp’. Mocht dit nog niet voldoende informatie geven dan vinden wij het zeker ook erg leuk om mee te denken en te adviseren. Het beste kan je hiervoor een e-mail sturen naar info@wijndivas.com. Wij zullen dan zo snel mogelijk reageren.

Bij welke hoeveelheid krijg ik een extra korting?

Onze wijnen zijn al heel erg scherp geprijsd. In principe geven wij geen extra korting. In bijzondere gevallen adviseren wij om contact met ons op te nemen via e-mail (info@wijndivas.com).

Hoe hoog zijn de verzendkosten?

De kosten voor verzenden zijn €6,95 per bestelling. Bij een bestelling van 18 flessen of meer, of boven de €100,- worden je wijnen gratis thuis bezorgd. Bij betaling met iDeal worden je wijnen zelfs al gratis thuis bezorgd bij een bestelling boven de €60,-.
Wij verzenden alleen binnen Nederland.

Op welke manieren kan ik mijn bestelling betalen?

Je kunt in onze webshop op verschillende manieren betalen. Wij geven de voorkeur aan betaling met iDeal, omdat wij dan niet onnodige kosten hoeven te maken. Zo houden wij onze prijzen aantrekkelijk. Daarnaast is er de mogelijkheid om te betalen met creditcard (Mastercard, Visa).

Mijn pakket is beschadigd. Wat moet ik doen?

Dit vinden wij erg vervelend voor je! In het ‘gelukkige’ geval dat alleen de doos beschadigd is vragen wij je om begrip dat zoiets kan gebeuren. In het geval een of meerdere flessen beschadigd zijn dan graag zo snel mogelijk een e-mail sturen naar info@wijndivas.com. Binnen 48 uur zullen wij contact opnemen om het op te lossen.

Kan ik de wijnen ook zelf afhalen bij jullie?

Ja, dat kan in onze winkel op de Noordkade in Veghel. En er komen vast nog snel meerdere winkels bij.

Ik heb een vraag waarvan ik het antwoord op jullie website niet vinden kan. Waar kan ik die vraag kwijt?

Graag een e-mail sturen naar info@wijndivas.com. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact op.

Is het ook mogelijk om wijnproeverijen te laten organiseren door jullie?

Ja zeker dat dat mogelijk is! Dat vinden wij zelfs erg leuk om te doen. Graag een e-mail sturen naar info@wijndivas.com en dan nemen wij zo snel mogelijk contact op om de wensen en mogelijkheden door te nemen.

Wat als een wijn niet voorradig is?

Omdat sommige wijnen slechts beperkt beschikbaar zijn, houden wij op onze site bij wanneer een wijn is uitverkocht. Als een wijn niet voorradig is wordt dat aangegeven in de webshop, naast het betreffende product. Hoe lang het duurt voor een wijn weer leverbaar is kunnen wij helaas van te voren niet zeggen, dat hangt mede af van onze wijnboeren.

Wel kan je aangeven interesse te hebben als de wijn weer beschikbaar is. Wij nemen dan contact met je op zodra wij die wijn kunnen leveren. Deze optie verplicht je tot niets en je bent niet verplicht tot afname. Het is een service die wij leveren.

In het geval de bestelling al wel verwerkt is en de wijn toch niet meer voorradig blijkt te zijn, nemen wij direct contact met je op om een eventueel alternatief of een andere oplossing te bespreken. In het geval we geen acceptabele oplossing kunnen vinden, wordt de bestelling kosteloos geannuleerd.

Ik heb een klacht, waar kan ik daarmee terecht?

Allereerst onze excuses! Als je een klacht hebt dan ben je dus ergens niet tevreden over, en dat vinden wij hoogst vervelend. Wij doen er alles aan om te zorgen dat onze klanten tevreden zijn. Helaas gaat er soms wel eens iets mis en moet er dus iets worden opgelost. Heb je een klacht, stuur een e-mail naar info@wijndivas.com. Binnen 48 uur zullen we contact opnemen en de klacht in behandeling nemen.