Dé manier om (nieuwe) Wijndivas wijnen te proeven.

Wijndivas organiseert én verzorgt  veel evenementen. Deze zijn opgenomen in onderstaand overzicht. Zodat je ze makkelijk kan overnemen in je agenda.
We hebben een verschil aangebracht tussen evenementen die door Wijndivas worden georganiseerd () en evenementen die door anderen worden georganiseerd ().

Voor meer details kun je klikken op de bijgevoegde links.

Agenda 2018


♦ 27 februari 2018 – Wijnproeverij – georganiseerd door Stadscafé de Basiliek
Locatie: Stadscafé de Basiliek, Den Bosch | Start: details volgen | Kosten: €17,50

De vorige wijnproeverij bij Stadscafé de Basiliek was zó goed bevallen, dat we afgesproken hebben nog een keertje zo’n leuke wijnproeverij te organiseren! Normaal vinden bij de Basiliek vooral bierproeverijen plaats, maar voor een gezellige wijnproeverij is dit zeker een perfecte locatie. Deze avond laten we de deelnemers van de wijnproeverij kennis maken met het vakmanschap van onze wijnproducenten uit Frankrijk, Italië en Spanje. En aangezien we op het randje van winter naar de lente zitten, laten we tijdens deze proeverij mooie, bij-het-seizoen-passende wijnen proeven. Bij deze kennismaking worden ook wat lekkere hapjes verzorgd en vertellen wij de verhalen bij deze wijnen.
Inschrijven kan via het Facebook evenement of aan de bar bij Stadscafé de Basiliek.
Naar het Facebook evenement (evenement link volgt)


♦ 17 maart 2018 – Wijn & Spijs Avond – georganiseerd door Bodega de Unie
Locatie: Bodega de Unie, Den Bosch | Vanaf: 18.30 | Kosten: volgen

Maart – frisse wind, regen en af en toe zonnige dagen . Dat klinkt nog niet al te positief… Belangrijk dus om dan de mooie momenten op te zoeken om jezelf heerlijk te verwennen! Laat je culinair in de watten leggen door niemand minder dan Jos van Stiphout. Op het programma staat een gastronomische rondreis door de landen rond de Middellandse zee, met natuurlijk de bekende Spaanse twist van Jos. En dat allemaal begeleid door bijpassende wijnen die wij direct van de wijnboer halen! En natuurlijk onze mooie bijbehorende verhalen. Het arrangement: amuse + 5 gangen + bijpassende wijnen!
Inschrijven kan via het Facebook evenement of aan de bar bij Café de Unie en Bodega.
Naar het Facebook evenement (evenement link volgt)

Agenda 2018 (oud)

♦◊ 21 januari 2018 – Schoenen&Wijn – georganiseerd door de Heeren van ‘s-Hertogenbosch en Wijndivas
Locatie: de Heeren van ‘s-Hertogenbosch, Den Bosch | Vanaf: 15:00 | Kosten: gratis entree

Jaja, misschien wel ‘s-werelds eerste Wijn & Schoen event…. Wat dit event precies inhoudt? De Heeren presenteren hun nieuwe kleurrijke collectie schoenen, inclusief dames schoenen – handgemaakt én uit Spanje. En ja, ook bij die schoenen horen ‘bijpassende’ Spaanse ambachtelijke wijnen en Spaanse hapjes! Deze middag ben je tussen 15:00 en 18:00 welkom om wijnen & schoenen te bewonderen, proberen en kopen. Zien we je op dit unieke event?
Inschrijven kan via het Facebook evenement of via e-mail aan info@wijndivas.com
Naar het Facebook evenement 


Agenda 2017

◊ 10 december 2017 – Wijndivas Wijnproeverij – georganiseerd door Wijndivas
op uitnodiging

Tijdens deze wijnproeverij krijgt een selecte groep genodigden de kans kennis te maken met een aantal van onze wijnen die voor de gemiddelde wijnproeverij gesloten blijven (Priorat 2006, Barolo 2012, etc). Geweldige mogelijkheid om te proeven wat je graag tijdens de feestdagen wilt gaan schenken! Natuurlijk bieden we bij deze indrukwekkende wijnen ook wat hapjes aan die verzorgd worden door Bodega de Unie. Heb jij nog geen uitnodiging ontvangen, maar wil je hier wel graag bij zijn?
Stuur dan snel een e-mail naar info@wijndivas.com


♦ 20 tm 26 november 2017 – De ‘Wildweek’ – georganiseerd door Café de Unie
Locatie: Café de Unie, Den Bosch | Vanaf: 17.00 | Kosten: vanaf €15 pp (exclusief wijnen)

Wie aan herfst denkt, denkt aan wildgerechten! En dat ga je natuurlijk niet in één avond proberen te proppen. Daar trek je een hele week voor uit! In deze ‘Wildweek’ kun je de hele week lang genieten van mooie wildgerechten én bijpassende wijnen. Speciaal voor deze week is er namelijk een ‘Wild Week Wijnmenu’ door ons samengesteld. En voor iedereen die niet zo van de wijn is (bijvoorbeeld je partner): er is ook een speciaal bier menu gedurende deze week. Voor iedereen dus wat wils! Dat wordt wild genieten…
Inschrijven kan telefonisch via 073-6132917 of aan de bar bij Café de Unie en Bodega.
Naar het Facebook evenement


♦ 9 november 2017 – Wijn & Spijs Avond – georganiseerd door Bodega de Unie
Locatie: Bodega de Unie, Den Bosch | Vanaf: 18.30 | Kosten: €42,50 pp

November –  de maand van regen en wind. Buiten is het snel donker en het duurt nog een tijd tot de gezellige feestdagen er zijn. Tijd dus om jezelf eens heerlijk te verwennen! Laat je op donderdag 9 november culinair in de watten leggen door niemand minder dan Jos van Stiphout. Op het programma staat een gastronomische rondreis door de landen rond de Middellandse zee, met natuurlijk de bekende Spaanse twist van Jos. En dat allemaal begeleid door bijpassende wijnen die wij direct van de wijnboer halen! En natuurlijk onze mooie bijbehorende verhalen. Het arrangement: amuse + 5 gangen + bijpassende wijnen voor slechts €42,50!
Inschrijven kan via het Facebook evenement of aan de bar bij Café de Unie en Bodega.
Naar het Facebook evenement


♦ 28 oktober 2017 –  Audio & Geluid wijnproeverij – georganiseerd door AudioExpert Den Bosch
Locatie: Muzerije, Den Bosch | Start: 10.00 (tot 17.00) | Kosten: gratis entree

AudioExpert Den Bosch heeft ons gevraagd een speciale wijnproeverij te verzorgen tijdens hun AudioExpert/Dynaudio Show. Tijdens deze Hifi-show wordt hun indrukwekkende assortiment vertoond én is er live-muziek van Hans Dulfer! Bij zoveel spektakel horen natuurlijk speciale wijnen! Daarom is het die dag mogelijk om bij ons een speciale selectie van onze indrukwekkende wijnen te proeven. Wil je al jouw zintuigen laten genieten? Kom dan zeker langs op 28 oktober!
Inschrijven is niet nodig, maar wil je meer informatie dan kun je dit vinden op het Facebook evenement.
Naar het Facebook evenement


♦ 25 oktober 2017 –  “Opera” avond – georganiseerd door Café de Unie en Bodega
Locatie: Café de Unie, Den Bosch | Start: 18.30 | Kosten: € 45 pp (exclusief wijnarrangement)

Café de Unie organiseert een “Opera” avond met Chef Harrie Hendriks! Deze avond neemt Harrie zijn gasten even terug naar toen… Restaurant de Opera was en blijft namelijk een culinair begrip in Den Bosch. Op deze unieke avond kun je genieten van Harrie’s prachtige 5-gangen menu. Natuurlijk horen daar ook bijpassend unieke wijnen bij! Daarom zorgen wij voor een passend wijnarrangement.
Inschrijven kan via het Facebook evenement of (voor de zekerheid) aan de bar bij Café de Unie en Bodega.
Naar het Facebook evenement


◊ 22 oktober 2017 – Wijndivas Wijnproeverij – georganiseerd door Wijndivas
Locatie: Bodega de Unie, Den Bosch | Start: (volgt) | Kosten: gratis entree

Deze wijnproeverij staat in het kader van de herfst. We zullen dus weer 6 tot 8 prachtige herfstwijnen laten proeven, waaronder ook een paar van onze recente vondsten. Naast het proeven vertellen wij je ook het verhaal van de wijnproducent en de wijn. Zodat je uiteindelijk vertrekt met het gevoel: ik ben zelf ook bij de wijnproducent geweest! Bodega de Unie verzorgt zoals vertrouwd bij onze proeverij wat hapjes.
Inschrijven kan via het Facebook evenement of aan de bar bij Café de Unie en Bodega.
Naar het Facebook evenement


♦ 15 oktober 2017 – Wijn- en ranjaproeverij – georganiseerd door Tof Koekie
Locatie: Tof Koekie, Den Bosch | Start: 16:00 (tot 18.00) | Kosten: €15 pp (+ €5 per kind vanaf 2jr)

Borrelen is voortaan een mogelijkheid bij Tof Koekie. Dat wil Tof Koekie graag op een leuke manier onder de aandacht brengen. En dan vraag je natuurlijk aan Wijndivas of wij met onze unieke wijnen en mooie verhalen een gezellige wijnproeverij willen verzorgen. Goede sfeer gegarandeerd! 7 verschillende wijnen uit Frankrijk, Italië en Spanje kun je tijdens deze proeverij proberen, waarbij Tof Koekie zorgt voor een goede borrelplank. (voor kinderen is er een aparte borrelplank + keuze uit 3 verschillende soorten ranja).
Inschrijven kan via het Facebook evenement of aan de bar bij Tof Koekie.
Naar het Facebook evenement


♦ 3 oktober 2017 – Wijnproeverij – georganiseerd door Stadscafé de Basiliek
Locatie: Stadscafé de Basiliek, Den Bosch | Start: 20.00 (tot 21.30) | Kosten: €17,50 pp

Even volledig wat anders voor Stadscafé de Basiliek waar normaal vooral bierproeverijen plaatsvinden. Deze avond laten we de deelnemers van de wijnproeverij kennis maken met het vakmanschap van onze wijnproducenten uit Frankrijk, Italië en Spanje. Bij deze kennismaking (met ongeveer 8 wijnen) zorgt Stadscafé de Basiliek voor wat lekkere hapjes en vertellen wij de verhalen bij deze wijnen.
Inschrijven kan via het Facebook evenement of aan de bar bij Stadscafé de Basiliek.
Naar het Facebook evenement


♦ 27 september 2017 – Wijn & Spijs avond – georganiseerd door Bodega de Unie
Locatie: Bodega de Unie, Den Bosch | Vanaf: 18.30 | Kosten: €32,50 / €52,50 (afh. van arrangement)

Deze avond kun je kiezen tussen twee speciaal samengestelde wijn & spijs-arrangementen. Alle wijnen die geschonken worden zijn normaal gezien alleen per fles verkrijgbaar! Het kennismakingsarrangement bestaat uit 4 gangen inclusief bijpassende wijnen. Kosten wijn & spijs zijn €32,50. Daarnaast is er het “genietersarrangement” dat bestaat uit 6 gangen inclusief bijpassende wijnen. Kosten wijn & spijs zijn €52,50. Tipje van de sluier: Champagne, witte Priorat én Amarone zullen deze avond geschonken worden!
Inschrijven kan via het Facebook evenement of aan de bar bij Café de Unie en Bodega.
Naar het Facebook evenement