Over ons

Vraag: “Om met de deur in huis te vallen: Wat maakt Wijndivas anders dan alle andere wijnwebshops en wijnwinkels?”

Lekker directe vraag, maar daar houden we wel van! Bij Wijndivas leggen we de focus niet op de details van de wijn, maar op het hele verhaal. Bij het kiezen van een goed boek kijk je toch ook niet alleen naar de reviews van literaire kenners en het materiaal dat voor het boek gebruikt is?

Wij stappen af van het idee dat wijn een product is dat veel kennis vraagt en moeilijk te begrijpen is. Stap bij willekeurig een van onze wijnproducenten binnen en je krijgt meteen door: wijn gaat helemaal niet om het complexe verhaal, wijn gaat om genieten op het juiste moment met de juiste mensen (of af en toe relaxed alleen).

Opmerking: “Goed verhaal, maar Frankrijk, Italië en Spanje liggen nu niet bepaald om de hoek, dus die producenten kunnen we alleen in onze vakantie bezoeken.”

Daar biedt Wijndivas dus een extraatje: wij nemen onze wijnliefhebbers ‘mee’ door onze bezoeken te delen via filmpjes over het wijnhuis en aparte vlogs. Op die manier komen die wijngaarden opeens heel dichtbij!

Ok, duidelijk, en verder?

Naast een kijkje achter de schermen helpen wij je natuurlijk ook graag een handje door middel van onze fijne wijnkeuzehulp (geen lange vragenlijst, simpelweg vier praktische vragen en hoppa: resultaat waar je wat mee kunt!) en het aanbieden van door ons samengestelde boxen (meer nieuwe wijnen leren kennen voor een prima prijs!).

Over het bezorgen van de wijnpakketten gesproken, wij worden zelf helemaal gek van het in de gaten houden van bezorgtijd, daarom hebben wij voor jullie geregeld dat jullie zelf jullie bezorgmomenten en locaties kunnen kiezen. Voor jullie een zorg minder, voor ons een kleine moeite!

Allemaal leuk en aardig, maar hoe zit het met de prijzen?

Bij Wijndivas kun je er zeker van op aan dat je wijnen vindt die een super prijs/kwaliteitverhouding hebben, die niet in bulk geproduceerd wordt maar juist van de kleinere (vaak familie) producenten afkomstig zijn, die je door de filmpjes bijna vanuit de wijngaard tot in de fles kunt volgen, en die lekker snel op de door jou gewenste locatie bezorgd worden.

Vraag: “Hoe zijn jullie op het idee Wijndivas gekomen?”

Eigenlijk heel eenvoudig, door het enorme gemis aan gevoel dat we tussen wijn kopen in Nederland en wijn kopen in Frankrijk, Italië en Spanje bemerkten. In de laatste drie landen is er enorme passie voor het product, is de wijngaard vaak op steenworp afstand en is het een sport om de kleinere, verrassende wijngebieden te ontdekken. Wijn is daar (op ontbijt na) een onderdeel van elke maaltijd, van huis uit, waarbij natuurlijk elke wijn haar eigen momenten heeft.

Als wij in Nederland een supermarkt binnen lopen staat het schap vol met de bekende namen, maar kun je met een handig rekensommetje terughalen dat er niet een geweldige prijs/kwaliteit te verwachten hoeft te zijn (uitzonderingen daargelaten). Daarnaast kunnen we ons ook heel goed voorstellen dat een bezoek aan de slijter ronduit intimiderend is, want hoe heette ook alweer die druif die je lekker vond? En wat was het gebied ook alweer?

Naar ons idee moet het kiezen en kopen van wijn gemakkelijk zijn én een leuke ervaring, die je uit doet kijken naar het moment dat het pakket bezorgd wordt, zodat jij eindelijk die super wijn kunt proberen!

Vraag: “Wie zijn jullie eigenlijk?”

Twee enthousiastelingen, Heskia en Kim, uit Den Bosch, met een enorme passie voor de ‘oude wereld’ wijnen, het ontdekken van (kleine) wijngebieden, en twee dames die een totaal andere insteek hebben voor hoe wijn benaderd zou moeten worden.

Nog wat “random weetjes”………

  • Kim speelde lacrosse bij de ‘Tilburg Titanides’ in haar studententijd;
  • Heskia was topsporter (squash) en toptrainer (ITF junioren tennis);
  • Heskia en Kim komen beiden uit een groot gezin;
  • Kim heeft gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg en de Open Universiteit van HongKong;
  • Heskia heeft gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht, een universiteit in de US én één in de UK;
  • Heskia heeft een achtergrond als ondernemer (zelfs ook in de horeca);
  • Kim en Heskia bij elkaar hebben een waanzinnig groot deel van de wereld bereisd.

 

Zelf ook een Wijndiva? Volg ons op Facebook, Instagram en Youtube. Heb je daarnaast een supertip? Houd je dan niet in om deze met ons te delen!