Oetelwijn

Oeteldonk Blèft Plèkke

De Oetelwijn van 2024!

Natuurlijk, zoals je gewend bent, volledig in het Oeteldonkse motto van het jaar.: "Oeteldonk blèft plèkke". 

Wat is Oetelwijn?

Het is een wijn die gemaakt wordt door een jonge Oostenrijkse wijnboer; Christoph Brandl. De wijn wordt gemaakt van de Grüner Veltliner druif. Mooi droog met een heerlijke fruitigheid, en een zachte afdronk zodat ze lekker prettig drinkt tijdens Carnaval in Oeteldonk.

Christoph Brandl heeft zijn eigen wijngaarden in de wijnregio ‘Wagram’, dat bekend staat om haar dikke laag löss waarop de wijnstokken groeien. Deze streek vormde namelijk ooit de kust van een prehistorische oceaan. 

Oetelwijn - een heerlijke droge witte wijn uit de buurt van het wonderschone Wenen van de enthousiaste jonge wijnboer Christoph Brandl...

Oeteldonk Den Bosch Oetelwijn Wijndivas


Wil je Oetelwijn voor thuis? 

Wij begrijpen dat je dit collector's item ook graag in huis wilt hebben om je op de carnaval voor te bereiden.

We zullen weer even een klein jaartje moeten wachten om de Oetelwijn 2025 in huis te kunnen halen! Houd deze pagina zeker in de gaten in de aanloop naar Carnaval 2025!


Een stukje geschiedenis


In 2019 is de Oetelwijn geboren. Wij waren het zat om niet met Carnaval ook gewoon lekkere wijn te kunnen drinken en gedwongen over te moeten stappen op bier.

Dus hebben wij gevraagd aan Paola en Luigi van wijnhuis Villa Medici of zij ons konden helpen. En voilá, de Oetelwijn!

Toen we dit jaar Christoph Brandl spraken aan de telefoon en hem vertelde over de Oetelwijn was hij meteen dolenthousiast... Carnaval oftwel Fasnacht, wordt in Oostenrijk namelijk ook uitgebreid gevierd. Voor we het wisten was de Oetelwijn al op het transport gezet en om deze reden komt dit jaar de Oetelwijn dus uit Oostenrijk!