11 Ontdekkingen op Wijnreis

[blok66]

Wijnreizen zijn geweldig! “Ja, trap die open deur even in”, hoor ik jullie al denken. En natuurlijk hebben jullie volledig gelijk. Wie zou het niet leuk vinden om in de auto te stappen richting het zonnige zuiden? Met het vooruitzicht te gaan genieten van heerlijke wijnen en hapjes. Oké, uitzonderingen daar gelaten, maar ik ga er even volledig vanuit dat jullie het volmondig met me eens zijn.

Oké, terug naar mijn eerste uitspraak. Waarom ik wijnreizen geweldig vind? Omdat ik altijd weer nieuwe dingen leer over wijn. Nu is dat geen wonder, aangezien ik pas zo’n drie jaar actief met wijn bezig ben. En de wereld van wijn is groot!

Alleen zijn het niet alleen de nieuwe wijnen, druiven en huizen die ik leer kennen, maar ook bepaalde ‘mysteries’ worden langzaam opgelost. Zo had ik bijvoorbeeld geen idee hoe ‘bubbels’ (e.g. cava, prosecco, champagne, etc) precies werden gemaakt. Of waarom je vaak in wijngaarden van die kleine huisjes ziet staan?

Daarnaast ontdekken we tijdens onze wijnreizen ook gave lokale tradities of eetgewoonten. Denk even aan een ‘Festa del Uva’ of de hele tapas of aperitivo-cultuur.

Nu lijkt het mij een leuk idee om dit soort ontdekkingen in 11 korte verhalen met jullie te delen. Dit wordt een uitdaging, het ‘kort’ houden, maar ik ga mijn best voor jullie doen. Natuurlijk vul ik waar nodig het verhaal aan met wat foto’s of misschien zelfs filmpjes. Hopelijk kunnen jullie deze extra 11 verhalen waarderen!

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van de verhaaltjes: laat dan zeker even een reactie achter!

~ Kim.

 

Lees hier Ontdekking #1

[/blok66]