Alicante: waar eet, shop & slaap je leuk?

~Kim

Alicante is misschien wel een van mijn favoriete vakantiebestemmingen. Vooral net buiten het seizoen wanneer je niet over alle mede-toeristen struikelt, of tijdens de “Fiestas de San Juan” wanneer de hele stad in feeststemming is. En inmiddels heb zelfs ik, met mijn nog relatief weinig ervaring met Alicante, al wel wat leuke tips te delen.

Zo is Alicante namelijk een perfecte plek om te overnachten wanneer we een bezoek te brengen aan Bodega Las Virtudes in Villena. Of om Oud- en Nieuw te vieren… Alicante is dan echt een aanrader!

Eet-tip: Restaurante El Buen Comer

We zijn inmiddels wel vaker in Alicante geweest, maar standaard sloegen we dit restaurantje aan de Calle Mayor over. Waarom? Omdat ze werken met plaatjes op de menukaart. En over het algemeen zijn dat de restaurants waar je niet de lekkerste Spaanse gerechten geserveerd krijgt. Maar één avond besloten we het restaurant een kans te geven… omdat er toch wel heel veel Spanjaarden aan de tafeltjes zaten. Wat hebben we toen heerlijk gegeten! Persoonlijke favoriet: Almejas al ajillo.

Shop-tip: Hispanitas Outlet Shop

Oké, hier ga ik weer opmerkingen over krijgen dat ik ‘geografisch gelimiteerd’ ben… maar zeg je Alicante, dan zeg je: laten we ook een bezoekje brengen aan de Outlet Shop van het fantastische Spaanse schoenenmerk Hispanitas. Handgemaakte schoenen, in hippe en klassiekere ontwerpen, en voor een geweldige prijs/kwaliteit-verhouding! Ik ken geen vriendin die het niet geweldig vond om een bezoekje aan deze shop te brengen. Moet wel eerlijk bekennen dat hier ook zeker wel het risico zit dat je met een extra paar schoenen, of meer, weer terug naar Nederland gaat.

Alicante Hispanitas Outlet Shop Alicante Hispanitas Outlet Shop

Slaap-tip: “Apartment old town, historical place 1 minute beach”

Zo staat dit AirBNB appartement in Google Maps… Het is eigenlijk een appartement voor een gezin of een vakantie met een aantal vrienden, maar Heskia en ik hebben een keer enorm geboft en mochten hier toen overnachten. Lang verhaal, zal daar nog een andere keer verder over uitweiden, maar tijdens het “Fiestas de San Juan” was dit de perfecte locatie om naar uit te wijken. Weliswaar vlakbij het gemeentehuis en het kasteel van Santa Barbara, dus dé plek waar de meeste festiviteiten tijdens het “Fiestas de San Juan” plaatsvinden… Maar ondanks dat alles is het heerlijk rustig gelegen, ruim opgezet, wellicht met een iets Spartaanse badkamer, maar dat is echt het enige minpuntje dat hiervoor te vinden is. Vlakbij zee, vlakbij restaurant El Buen Comer, en vlakbij de diverse winkelstraatjes…

Alicante zee strand appartement airbnb

Ps… Wanneer je in Alicante bent, kijk dan zeker of je de wijnen van Las Virtudes kunt spotten: heerlijk gekoeld op het terras!