Gerecht bij Bardolino Chiaretto

Insalata di Scampi e Fichi
Langoustinesalade met vijgen

Er komen weer mooie dagen aan! Dat vraagt om een vrolijke Wijn & Recept-combinatie. De wijn waar het om draait: de 'Bardolino Chiaretto' van Cantina Villa Medici. Een fantastische, Italiaanse, lichtgekleurde rosé uit de omgeving van het mooie Gardameer en de romantische stad Verona.

Voor het recept gaan we voor 'lekker licht' met een "insalata di scampi e fichi" (salade met langoustine en vijgen). Ideaal in het weekend bij een ontspannen lunch of, zoals de Italianen doen, in gezelschap als 'antipasti'. Heerlijke, bijzondere zomerse combinatie! Ga jij dit snel uitproberen?

PS, Wist je dat de Bardolino Chiaretto gemaakt wordt van dezelfde druiven als de Valpolicella-buurmeisjes (de Ripasso en Amarone)?

(recept onder foto)

Bardolino Chiaretto insalata scampi fichi

Ingrediënten

- 500 gr langoustines
- 4 pruimtomaten, ontveld, ontpit en kleingesneden
- sap van 1/2 citroen, gezeefd
- sap van 1/2 grapefruit, gezeefd
- scheutje tabasco
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 meloen, gehalveerd en ontpit
- 4 verse vijgen, geschild
- 1 bosje rucola
- zout en peper

Bereidingswijze

Stap 1:

Breng een pan water met zout aan de kook. Kook daarin de langoustines in 2-5 minuten gaar. Laat ze uitlekken, pel ze en houd ze apart. Pureer de tomaten met het citroensap, het grapefruitsap, de tabasco en zout en peper naar smaak in de keukenmachine voor de saus.

Stap 2:

Giet de saus in een kom en klop er beetje bij beetje de olijfolie door. Haal met een fruitlepel of theelepel zo'n 40 balletjes uit de meloen. 

Stap 3:

Leg de rucola in het midden van het bord en schik de vijgen,langoustines en meloenballetjes als 'zonnestralen' eromheen. Schep de saus over de salade en dien het gerecht meteen op.


Meer Wijn & Recepten? Klik hier