Bezoekje aan……Crosarola!

door Kim

Zojuist heb ik een pakketje op de post gedaan namens Wijndivas voor Crosarola. Wat in dat pakketje zit? Een Nijntje rammelaar. Sebastiano en Nina zijn namelijk de kersverse ouders (leuk bijvoeglijk naamwoord voor wijnproducenten) van Riccardo! En ja, we hebben inderdaad zo’n relatie met ze dat we daarvoor een persoonlijk cadeautje naar ze sturen.

Waar gaat het cadeautje heen? Over de Alpen, richting Verona, en iets ten noorden daarvan: naar Fumane. Verona is denk ik bij iedereen wel bekend door Romeo & Julia, maar ook als geweldige stad om in te shoppen. Fumane daarentegen is een heel klein, onbekend dorpje. Helemaal omringd én gevuld met prachtige wijngaarden. Waar énorm kostbare druiven groeien…

En daar ligt dus ook de wijngaard van Crosarola, of beter gezegd, van Sebastiano en Nina. Ze bestaan als wijnhuis nog niet heel erg lang, maar toen we bij de plaatselijke delicatessenzaak in Fumane vroegen welk familiehuis de eigenaar aan zou bevelen was ‘Crosarola’ zijn onmiddellijke antwoord.

Mocht je een keer in de buurt van Fumane zijn, dan is het zeker aan te raden eens bij Crosarola op bezoek te gaan! Het wijnhuis en de wijngaard liggen, zoals vaker bij onze wijnproducenten, direct bij het woonhuis. Je rijdt vanaf de normale weg een gravelweggetje naar beneden…. en als je niet oplet sta je meteen tussen de ‘Pergola Veronese’.

crosarola wijngaard pergola veronese

De oude schuur achter het huis heeft een grote verbouwing ondergaan. Toen wij er de allereerste keer waren stond het volledig in de steigers, maar bij elk bezoek dat we brengen sinds de start van onze samenwerking zijn ze weer een stapje verder met hun ‘bouwproject’.

Een nieuwe speciale droogruimte hebben ze boven de grond gebouwd voor de druiven voor hun Amarone, zodat ze optimaal gebruik kunnen maken van de wind die door de wijngaard waait. En wat een indrukwekkend uitzicht over de wijngaarden heb je vanuit die ruimte!

Uitzicht Crosarola wijnhuis

Onder de droogruimte ligt de grote kelder. Want ja, die schitterende wijnen moeten ook ergens gemaakt en opgeslagen worden. We hebben ook een paar weken terug de nieuwe ‘schatkamer’ mogen bewonderen: met al hun wijnen om bij te watertanden… En natuurlijk breng je geen bezoek aan de nieuwe productieruimte zonder van Sebastiano uit elke wijntank een klein beetje wijn te mogen proberen!

Kom je op bezoek? Dan krijg je gegarandeerd een persoonlijke tour van enthousiaste Nina en zwaar gepassioneerde wijnproducent Sebastiano door hun groene wijngaarden (oké, mits het seizoen deze kleur toestaat) en de nieuwe wijnkelder. Met als afsluiter natuurlijk een wijnproeverij waar je geen druppel van wilt missen!

Onze Crosarola wijnen:

Crosarola Valpolicella Classico Italië Rood Crosarola Valpolicella Ripasso Italië Rood Crosarola Valpolicella Amarone Italië Rood
Valpolicella Classico Valpolicella Classico Superiore Ripasso Amarone Classico della Valpolicella

Meer mini-blogs uit de vakantie-serie lezen? Klik dan hier