Bezoekje aan……Empordàlia!

door Kim

Heerlijk! Lekker de zomervakantie doorbrengen in Roses, l’Escala of Sant Pere de Pescador… Wat een vooruitzicht! We zien het al weer helemaal voor ons. Heerlijk zonnetje, geen wolkje aan de lucht en dan in de helderblauwe Middellandse Zee zwemmen, wandelen aan de indrukwekkende kustlijn (Cap de Creus) en een bezoekje brengen aan het bekende Figueres… En lunchen bij een van de strandtentjes met heerlijke Dorade van de grill…

Wijndivas wandelen bij Cap de Creus Spanje

Ja, ik weet het, normaal kun je daar niet persé het lekkerste Spaanse eten vinden. Maar ik kan me een bezoek herinneren aan Cadaqués, waarbij we tegen alle verwachtingen in geweldige Dorade hebben gegeten bij één van die tentjes. Met de teentjes in het zand én een spectaculair uitzicht op zee!

Cadaques Spanje strand boten

Maar wist je dat je even gemakkelijk ook een bezoekje kunt brengen aan het wijnhuis Empordàlia? En nee, maak je geen zorgen: we sturen je niet af op een huis waar je een afspraak moet maken of ‘inschrijfgeld’ moet betalen. Nee, verre van. Waar we je heen sturen is Vilajuïga. Dat ligt gemiddeld zo’n 30 minuutjes rijden vanaf de kust. En het mooie is: dit gaat een unieke ervaring worden!

Empordàlia wijnhuis Spanje

Zelf brengen we regelmatig op vakantie een bezoekje aan Empordàlia. Naast dat we gewoon gek zijn op hun wijnen, hebben ze namelijk ook een hele uitgebreide winkel. Denk dan aan lokale producten als kazen, vleeswaren, olijfolie, glaswerk, aardewerk, etcetera. Daarnaast (en dat is de moeite waard om even te noemen) hebben zo ook een heerlijk terras met uitzicht op een stuk wijngaard. Tip: hun olijfolie. Daarvan moèt je gewoon een kannetje meenemen. Je weet niet wat je proeft!

Wijnwinkel Empordàlia SpanjeWijnwinkel Empordàlia Vilajuïga Spanje

Wat ook enorm gaaf is: je krijgt hier echt mee hoe de ‘locals’ met hun dagelijkse wijnen omgaan. Die gaan niet naar de supermarkt of slijter, want het is zo enorm makkelijk om even bij Empordàlia binnen te lopen. Grote kans zelfs dat een familielid ook mee heeft geholpen bij het plukken van de druiven en het maken van de wijnen.

Als ‘local’ breng je gewoon jouw gigantische jerrycan mee naar Empordàlia en vul je die met je favoriete wijn. Maar zij zijn inmiddels wel bekend met het assortiment… Hoe pak je dit dan aan als ‘niet-local’? In de winkel van Empordàlia hebben ze kleine proefglaasjes staan bij de grote wijntanks. Via de kraan van de wijntank kun je dan kleine beetjes wijn proeven.

Heb je een lekkere wijn gevonden? Dan kun je die meteen via diezelfde kraan tappen in een afsluitbaar kannetje. Echt een aanrader! Natuurlijk kun je in de winkel ook gewoon  wijn per fles kopen, maar het heeft echt wel wat om zo’n kannetje mee te nemen naar je hotel of camping…

Stalen Vaten Empordàlia Spanje

Kriebelen je smaakpapillen en wil je die lekkere wijnen van Empordàlia thuis proberen?

Onze Empordàlia wijnen: staat niet op de website.
Wil je graag meer te weten komen? Stuur ons dan een email