Reis mee… naar de Champagne-streek?

Op 8 december 2018 schreven we al dat rond de kerstdagen Reims een mooie reisbestemming is. Maar ook in de zomer zou je de navigatie een keer op Reims en omgeving in moeten stellen. Leuk om te weten: Reims is officieel de grootste stad en de hoofdstad van de Champagnestreek, maar officieus wordt Épernay als de hoofdstad van de Champagnestreek gezien!

(artikel gaat verder onder foto)

Reis mee... naar de Champagne-streek

Lijkt het je leuk een tripje te maken? Dan hebben wij wel wat inspiratie:

Tip 1. Ga langs bij Champagne-huis Daniel Moreau

Ze zitten niet aan de ‘Avenue de Champagne’, maar wanneer je hun Champagne geproefd hebt snap je: locatie maakt niets uit. Wat bieden zij een geweldige prijs/geniet-verhouding! Daarbij is het ook heel erg bijzonder dat het wijnhuis van Bastien & Julie omringd ligt door prachtige wijngaarden én dat zij al hun druiven uit eigen wijngaarden kunnen halen. Dus… wanneer zullen we ze laten weten dat je langs wilt komen?

(artikel gaat verder onder foto)

bastien en julie moreau Daniel Moreau Champagne

Tip 2: Bezoek de ‘Avenue de Champagne’ in Épernay

De meest indrukwekkende straat van Épernay: Avenue de Champagne. Het maakt niet uit of je een afspraak in hebt gepland bij één van de grote Champagne-huizen of juist alleen door de straat slentert. Je krijgt zeker een enorm mooi totaalplaatje te zien.

(artikel gaat verder onder foto)

 tijd van kerstmarkten, bezoeken ga dan naar Reims - wat past beter einde van het jaar - traditioneel toasten met champagne Épernay Avenue de Champagne

Tip 3. Shoppen in Reims

In deze grootste stad van de Champagne-streek kun je redelijk ‘los’ gaan wat shoppen betreft. Er zijn namelijk meer dan 400 winkels in deze stad te vinden. Klinkt goed, toch? De belangrijkste winkelbuurt is de buurt rond de Notre-Dame, onder meer in de Rue de Vesie en rondom de Place Drouet d’Erlon.

(artikel gaat verder onder foto)

reims-place-drouet-550x362

Tip 4. Joseph – Bar a Manger in Reims

De naam zegt het al: voor een leuke bar waar je ook heerlijk kunt eten ga je naar “Joseph – Bar a Manger”. Met een beetje geluk is er wat plek vrij, anders is vantevoren reserveren echt wel aan te raden. Ontdek diverse heerlijke Champagnes per glas én geniet van fantastische ‘bites’ op het terras met uitzicht op de kathedraal Notre-Dame de Reims.

(artikel gaat verder onder foto)

Tip 5. Stap binnen bij de Notre-Dame de Reims

Gewoon omdat het zo’n indrukwekkend mooi gebouw is (en omdat de ‘opnames’ voor het Daniel Moreau filmpje hier ook hebben plaatsgevonden…). Wist je dat de Notre-Dame in Reims de bijnaam ‘Cathédrale des anges’ heeft? De reden daarvoor: niet alleen in de portalen, maar overal zijn engelfiguren te vinden!

(artikel gaat verder onder foto)

 

PS Heb je nu ‘spontaan’ zin in Champagne gekregen? Klik hier om onze Carte Noire te bestellen.