Girona en omgeving: wat te doen?

Is Girona en omgeving jouw vakantiebestemming dit jaar? Dan hebben wij 3 leuke tips voor je. Zo hebben we een leuk wijnhuis om te bezoeken, restaurant-tips én natuurlijk ook een aantal leuke activiteiten…

1. Vilajuïga: Wijnhuis Empordàlia

Empordalia wijnhuis wijnwinkel Spanje Empordà

Ben jij fan van de Mabre, Daina of Passerell? Of kun je geen genoeg krijgen van Empordàlia’s “Sinols”-reeks? Ga dan vooral langs dit trots Catalaanse wijnhuis. Laat ons even weten als je wilt gaan, dan kunnen wij je eventueel helpen met het contact met Empordàlia.
En mocht je tijd hebben: boek een overnachting & combineer het bezoek aan Empordàlia met een wandeling in een van de drie natuurgebieden die in de omgeving liggen: Cap de Creus, Aiguamolls of Albera.

meer weten over de wijnen van Empordàlia

2. Figueres: Dalí museum & Méson Asador

Figueres Dali Empordàliaméson asador figueres

Iets dat je zeker moet bezoeken wanneer je in de buurt bent: het Dalí-museum in Figueres. Dat is gewoon gaaf! Onze restaurant-tip is Méson Asador. Dat hebben we jaren geleden ontdekt toen we ‘s avonds een restaurantje zochten. Eigenlijk wilden we buiten gaan zitten, maar nieuwsgierigheid naar dit restaurant door alle locals die naar binnen liepen, won het van het ‘maar dit restaurant heeft geen terras’. Geen toeristen-tapas daar op de kaart maar 100% authentieke Catalaanse tapas ontdekken: echt een aanbeveling!

3. Llança – La Balleta

Ken je Bouke (de vriend van Heskia)? Dan heb je ongetwijfeld eens gehoord over ‘het beste restaurant van Spanje’, of soms: ‘het op één na beste restaurant van Spanje’.  Ook wel bekend als: “La Balleta”, in Llança. Hier eet je misschien wel de beste op houtskool gegrilde biefstuk en groente van Spanje. En het fraaie is: daar maken ze een mooi dagmenuutje van, inclusief gekoelde wijn uit een aardewerken karafje… van lokaal wijnhuis Empordàlia!