Hoe kouder, hoe beter

Hoe kouder, hoe beter

Hitte-record na hitte-record werd verbroken deze week. Tijd voor zwemmen, ijskoude drankjes en lichte hapjes.
De afgelopen 4 jaar hebben wij een aantal heerlijk verfrissende herinneringen opgedaan in de top 3 vakantielanden. Per land delen wij graag de meest indrukwekkende, onder het credo ‘Hoe kouder, hoe beter’.

‘Château’, Rosé & Zwembad met Uitzicht

Zo’n 2 jaar geleden overnachtten we in Frankrijk bij een B&B op het platteland. En daar werden niet alleen authentieke kamers verhuurd, deze familie maakt ook fantastische wijnen uit eigen wijngaard. Het indrukwekkende huis is omgeven door weilanden zover het oog reikt, maar beschikt ook over een ruim zwembad. Met uitzicht over de weilanden waar die zomerse namiddag  koeien heerlijk ontspannen graasden.

Drijvend in het zwembad, met een glas van hun zelf geproduceerde rosé, voelden we ons als een god in Frankrijk….

Spontaan zin in Rosé? Klik dan hier

Pastis in Spanje

Een totaal andere herinnering is die van ons verkoelende drankje naast het zwembad van een hotel in het noorden van Spanje. Dit hotel ligt in de buurt van wijnhuis Empordàlia, vlakbij de grens met Frankrijk, en het beschikt over een serieus groot zwembad. .

Na snel ingecheckt te hebben laat in de middag, besloten we dat er nog wel wat tijd was om een duik in het verfrissende zwembad te nemen. Wij waren niet de enige met dit briljante idee… Een groep Franse wielrenners sloot aan en deelden krakelingen, olijven, en pastis uit.

Niets hooghartige Fransen, dit waren duidelijk levensgenieters! En zo kwam het dat we in Catalunya, naast het zwembad, met Franse wielrenners een glas pastis hebben gedronken;)

Het verhaal waarom we daarna nog één van de wielrenners mee hebben geholpen zijn bril van de bodem van het zwembad op te duiken…dat volgt wellicht een andere keer….

Het is geen Pastis, maar de Las Virtudes – LaVirtu del Mar is perfect voor bij het zwembad! Bestel haar hier

foto zwembad grimar

Prosecco in het Klooster

Oké, ter voorbereiding, dit wordt een redelijk decadent verhaal. Misschien is het daarom goed te starten met de uitleg dat dit ook voor ons een uitzonderlijke situatie is. We waren 4 jaar geleden in Piëmonte, in de buurt van Barolo, en kwamen op Booking.com een fantastische aanbieding tegen om een nachtje in een oud monnikenklooster te blijven…

Het zwembad was niet heel groot. Ach ja, dat er überhaupt een zwembad bij een monnikenklooster was verraste ons al enorm! Naast het zwembad was een witte, gesluierde tent opgebouwd (dit is de enige manier om deze oase aan schaduw te omschrijven) waaronder een aantal rieten stoelen waren geplaatst. De perfecte locatie om van een glas Prosecco, lokale kazen, olijven en charcuterie te genieten!

Zin in bubbels? Bestel ze hier

foto zwembad klooster Italy hoe kouder hoe beter

Rosé-likkers & -citroentjes

Zee, meren en zwembaden: wie is er nu geen fan van? En als we niet zwemmend aan onze verkoeling komen, dan zoeken we het wel in ijskoude drankjes.

Afgelopen week hebben we geëxperimenteerd met het maken van Rosé-ijsjes en Rosé-ijsklontjes. En aangezien wij van mening zijn dat je best lol met wijn mag hebben, vonden wij één van de laatste losse flessen Sinfo Rosado 2016 met schroefdop (standaard met oranje kurk) een perfecte kandidaat voor dit experiment.  Mocht je het toch zonde vinden Rosé wijn te gebruiken om ijsjes of ijsklontjes te maken, vries dan wat druiven in om je wijn af te koelen of een koude snack te maken.

Hoe je het maakt:

Rosé-likkers

inschenken rosé voor rosé-likkers

gevulde rosé-likkers vormpjes

bevroren rosé-likkers

Ps: het voelde als vloeken in de kerk, maar we hebben ontdekt dat je wel betere Rosé-ijsjes krijgt als je wat suiker toevoegt aan de wijn. Even roeren totdat het opgelost is, en daarna het ‘suiker-Rosé-mengsel’ in de vormpjes gieten.

Rosé-ijsklontjes in citroen-vorm

vullen citroen vormpjes rosé ijsklontjes

Hoe koel jij graag af in deze warme zomerweken? Stuur jouw berichtje naar info@wijndivas.com.