Ontmoet…. Az. Agr. Villa Medici

6 redenen waarom Villa Medici interessant is voor op jouw wijnkaart

Familiehuis Villa Medici vind je in Sommacampagna, Veneto, Italië. Dit is midden in het gebied van de DOC Bianco di Custoza en de DOC Bardolino. De regio is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders dankzij de ligging tussen het indrukwekkende Gardameer en de geliefde stad Verona. Voordeel hierdoor is dat velen al tijdens de vakantie van de lokale wijnen geproefd hebben, waardoor de smaak van deze wijnen gekoppeld zit aan positieve vakantie-herinneringen.

Kim en Heskia in Italië

1. Authentiek: wijn met een verhaal* (zie Top 7 Meest Interessante Wijntrends 2019)

Het wijnhuis Villa Medici is opgericht in de jaren ’70 door Adelino Caprara, een van de ‘Meesters’ van de DOC Bianco di Custoza. De keuze voor de naam Villa Medici kwam voort uit de prachtige villa van de familie de’ Medici. De naam  de’ Medici zal je zeker niet onbekend voorkomen, aangezien deze familie bekend was als dé grondlegger van het internationale bankwezen. 

2. Natuurwijnen: sulfiet-vrije wijn*

Paola van Villa Medici is niet bang voor innovatie, mits het natuurlijk met respect voor de familietraditie gebruikt wordt. Zo merkte ze dat steeds meer wijnliefhebbers vroegen om wijnen die laag in sulfiet of zelfs sulfiet-vrij zijn. Met die vraag in het achterhoofd heeft zij vervolgens een zeer interessante DOC Bianco di Custoza wijn gemaakt. Namelijk de “Custoza DOC ‘Certus’ Linea Aura Freewine Gold” van Villa Medici die officieel het predikaat ‘sulfiet-vrij’ mag voeren. Een hele aparte pure DOC Custoza wijn, die zeker een verrassing voor de Nederlandse wijnliefhebber zal zijn.
 Geïnteresseerd in deze wijn? Laat ons contact met je opnemen: info@wijndivas.com 

Villa Medici Italië Bardolino Custoza sulfietloos laag in sulfieten

3. Licht & Fruitig: dat wil Nederland in 2019*

Naast interessante witte wijnen werkt Villa Medici ook met autochtone rode druiven: de Corvina, Rondinella en Molinara. Ook wel bekend als de druiven die voor Ripasso en Amarone gebruikt worden. Voordeel is dat deze druiven een erg fruitige combinatie opleveren, wat perfect past binnen de huidige wijntrends voor 2019. Zo zou hun ‘Bardolino’ erg interessant kunnen zijn, niet alleen als lichte rode wijn naast een vollere rode wijn op de kaart. Maar deze wijn is ook prima terug te koelen in de zomer voor op het terras! 

4. Wijnen met lager alcoholpercentage*

Villa Medici heeft op dit gebied bijvoorbeeld hun ‘Moscato Spumante’. Een vrolijke witte bubbel met slechts 7,5% alcohol. Fruitig met een lichte frisse toon, waardoor deze wijn heerlijk gekoeld als aperitief is in te zetten of als verrassende bubbel bij het dessert. Deze wijn hebben we al bij een aantal wijn & spijs avonden geïntroduceerd met zeer enthousiaste reacties tot gevolg.
Is de ‘Moscato Spumante’ wat voor jouw wijnarrangement? Of heb je interesse in wijnen met een lager alcoholpercentage?
 Laat ons contact met je opnemen: info@wijndivas.com 

Villa Medici Italië Bardolino Custoza sulfietloos laag in sulfieten

5. Volle rode wijnen met rijp donker fruit*

Het familiehuis Villa Medici valt niet in de DOC Valpolicella en maakt dus geen van de befaamde wijnen uit deze regio (bij interesse voor DOC Valpolicella wijnen nemen we graag contact met je op over het assortiment van wijnhuis Crosarola. Klik dan hier) Wat Villa Medici bijvoorbeeld wel binnen dit smaakprofiel maakt zijn:

  • ‘Bardolino Superiore’ – DOC Bardolino – Corvina, Rondinella, Molinara waarvan 75% in stalen vaten en 25% met 6 mnd houtrijping
  • ‘Solaro’ – IGT Rosso Provincia di Verona – Corvina, Cabernet, Merlot waarvan 50% in stalen vaten en 50% met 12 mnd houtrijping
  • ‘La Valle del Re’ – IGT Passito Rosso Veneto – Corvina, Rondinella waarbij druiven 2 mnd gedroogd + 50% in stalen vaten en 50% met 6 mnd houtrijping
    NB: heel mooi als dessertwijn in te zetten

 Interesse in bovengenoemde wijnen? Laat ons contact met je opnemen: info@wijndivas.com 

6. Leuke weetjes:

  • De ‘Custoza’ van Villa Medici is door KROAST Amersfoort ingezet tijdens de Wijn & Spijs Wandeling in Amersfoort op 20 januari. In combinatie met zachtgegaarde heilbot met zoetzure groente, luchtige Hollandaise en sinaasappel-saffraanreductie.
    Eindresultaat: Hoogste score onder de deelnemende restaurants
  • Paola denkt graag mee en staat zeker open voor bijvoorbeeld Winemaker’s Dinners, proeverijen in Nederland, en… wijn introduceren onder eigen etiket. Zo brengt Wijndivas bijvoorbeeld dit jaar speciaal voor “Carnaval in Oeteldonk (= Den Bosch)” de “Oetelwijn” uit. Onder eigen etiket. 

[blok bg=”zwart”]

Interesse in de wijnen van Villa Medici?

Laat ons dan contact met je opnemen! Leuk, ik stuur jullie mijn contactgegevens

[/blok]

[blok class=”wkh”]

[br]

Villa Medici Italië Bardolino Custoza sulfietloos laag in sulfieten

 

Wijndivas, Heskia & Kim, importeren al hun wijnen zelf uit Frankrijk, Italië en Spanje. Van lokale wijnproducenten die ambachtelijk werken vol passie. Dit persoonlijk contact gecombineerd met eigen beleving zorgt voor een extra verhaal achter de wijn dat erg gewaardeerd wordt door de Nederlandse wijnliefhebber.