Q&A – het overzicht

Question: “Over ProWein. Welke wijn vonden jullie het meest verrassend?”
Answer:
“Poe, mag ik er maar eentje noemen? Dan ga ik voor de gave Albariño die we geproefd hebben. Eentje die niet uit het ‘standaard’-gebied aan zee komt, maar juist iets meer landinwaarts. Dan krijg je veel meer verfijning in de Albariño. De ‘La Trucha’ die we proefden was fantastisch!” ~ (Heskia)

“Wow, goede vraag! Ik denk dat de ‘Moscatel Seco’ van Las Virtudes me het meest verrast heeft. Een droge, frisse Moscatel: die had ik niet verwacht uit het achterland van Spanje. Volgens Clara moeten de Spaanse ‘locals’ ook nog aan het idee wennen. Dat vind ik gaaf.” ~(Kim)


Question: “Heskia, met welke wijn zou je graag verwend worden tijdens het kerstdiner?”
Answer:Lo Coster Blanc of Clos Monlleó. Nee, wacht, dat klopt niet. Ik zou me ook enorm verwend voelen met bijvoorbeeld de Dara van Sangenís i Vaqué. Schrijf maar neer: Lo Coster Blanc of een andere mooie Priorat. Met die wijnen zou je me tijdens het kerstdiner echt enorm gelukkig maken.” ~ (Heskia)


Question: “Kim, wat was jouw meest bijzondere wijn-ontdekking dit jaar?”
Answer:
“Wijnen gemaakt van de Negroamaro druif. Zo was voor mij de “Qu.Ale” van Claudio Quarta een fantastische kennismaking met een ‘jonge Negroamara’. En werd ik enorm enthousiast van de fantastische “Salice Salentino” van Cantore di Castelforte…. Klinkt misschien gek, maar de Negroamaro geeft mij hetzelfde gevoel van ontdekking als dat ik een jaar of wat geleden had bij de Monastrell. Dat gevoel van ontdekken, tenminste voor mij, van een druif met geschiedenis.”~(Kim)


Question: “Kim, wat is jouw favoriete wijn van dit moment?”
Answer: Dara. Ik heb het idee dat het weer nog niet volledig gelooft dat het toch alweer lente is. Je merkt dat ze toch nog moeite heeft los te komen van de winter. Daarom denk ik nu aan een vol glas rode wijn, lekker stevig, veel fruit… Eigenlijk een wijn waarin ik de warme zon terug kan proeven, die op de rotsachtige wijngaarden in Priorat scheen. Ja, met zo’n glas Spaanse zon maak je me op dit moment enorm blij! En helemaal als de “Dara” vergezeld wordt door het lamsgerecht van Jos van Stiphout;-)….