Reis mee.. door Spanje naar Tarragona

We zijn in Tarragona aangekomen. Een prachtige stad vol historie, UNESCO Werelderfgoed, gezellige pleinen met heerlijke tapas-tenten… waar te beginnen? Natuurlijk zijn wij hier al eerder geweest en hebben het voorwerk gedaan. Daar heb je Wijndivas voor;)

We gaan het historische centrum verkennen, ontdekken waar je de leukste borreltijd kunt beleven én natuurlijk brengen we een bezoek aan het geweldige wijnhuis: Sangenís I Vaqué.

Voor een overzicht van alle wijnen van Sangenís i Vaqué: klik op onderstaande link
Naar alle wijnen van Sangenís i Vaqué

Reis mee.. door Spanje naar Tarragona Sangenís i VaquéReis mee.. door Spanje naar Tarragona Sangenís i Vaqué

Unesco Werelderfgoed bewonderen

In de ochtend slenteren we heerlijk door het historisch centrum van Tarragona. Tarragona behoorde een tijd tot het Romeinse Rijk, waardoor het over een vrij groot aantal historische monumenten beschikt. Een bezoekje aan de kathedraal, het amfitheater en de ruïnes van het oude Tarraco (UNESCO Werelderfgoed),  nemen we zeker in ons rondje mee.

Reis mee.. door Spanje naar Tarragona Sangenís i Vaqué Reis mee.. door Spanje naar Tarragona Sangenís i Vaqué

Jamón Ibérico: tip van de locals

In Tarragona moeten we ook dé zaak voor ‘jamón ibérico’ te kopen: Ibericus. Wist je dat het vlees van de Ibérico varkens haar karakteristieke smaak ontleend aan de eikels die een groot deel van het dieet van de varkens vormen?

Reis mee door Spanje naar Tarragona

Promenade over de Rambla Nova

Aan het einde van de dag maken we samen met de Spaanse locals een promenade over de Rambla Nova. Daar stoppen we even bij het ‘Els Castellers’ monument. Tarragona staat namelijk bekend als dé hoofdstad van de menselijke torens. Als we tijd hebben dan zouden we in de periode van 15 september tot 24 september nog eens terug moeten gaan voor het Santa Tecla Fiesta. Dan kunnen we deze menselijke torens ‘live’ in actie zien…

Reis mee.. door Spanje naar Tarragona Sangenís i VaquéReis mee.. door Spanje naar Tarragona Sangenís i Vaqué

Plaça de la Font & Plaça del Forum

We verdelen we onze tijd voor een ‘tapas-tocht’ tussen de twee gezelligste pleinen van Tarragona: het Plaça de la Font en het Plaça del Forum. Laten we ook meteen ons eigen ‘vergelijkend warenonderzoek’ doen met jamón ibérico’, patatas bravas, pimientos de padrón en natuurlijk Queso Manchego…

Reis mee.. door Spanje naar Tarragona Sangenís i Vaqué

Bezoek aan familiehuis Sangenís i Vaqué

Van het bruisende centrum van Tarragona rijden we naar het kleine dorpje Porrera. De rit naar het wijnhuis is al een ervaring op zich, wanneer het terrein steeds bergachtiger wordt, tot het moment dat bijna de conclusie is ‘hier kan niets groeien behalve zand en rotsen’…

Reis mee.. door Spanje naar Tarragona Sangenís i Vaqué

De overtuiging van Sangenís i Vaqué

Ongeklaarde en ongefilterde wijnen vinden we bij Sangenís i Vaqué. Heel natuurlijke wijnen dus.

Enorm indrukwekkend is de kelder die Pere, Maria’s vader, jaren geleden uit de rotsen heeft gehakt om daar hun wijnen op te slaan. De familie heeft het credo ‘onze wijnen gaan pas de markt op, op het moment dat wij vinden dat de wijnen daar klaar voor zijn’.

Reis mee.. door Spanje naar Tarragona Sangenís i Vaqué

De karaktervolle wijnen van Sangenís i Vaqué

De ‘Lo Coster Blanc‘ was het afstudeerproject van Maria, dat zo’n succes bleek te zijn dat ze deze wijn in het assortiment hebben gehouden. Een zogenaamde ‘witte Priorat’, uit een gebied dat bijna alleen maar karaktervolle rode wijnen produceert. Mineralig, fris, met een fantastisch elegante houtrijping. Als je deze wijn nog niet eerder hebt geproefd, dan mist jouw smaakpalet echt een spectaculaire ervaring!

Wijnen die je ook echt moet proberen zijn de ‘Dara‘, hun ‘instap-Priorat’, en de ‘Vall Por‘. Deze laatste wijn is vernoemd naar de vallei waarin het dorpje Porrera ligt. Dit heette vroeger Vall Por in het Catalaans. Letterlijk betekent dat ‘Vallei van de Angst’. Beeld je in: een afgelegen vallei, niets groeide er goed behalve wijnstokken, de wind had vrij spel en je vond er voornamelijk rovers en wolven. Beide wijnen zijn een fantastische kennismaking met de regio!

Reis mee.. door Spanje naar Tarragona Sangenís i Vaqué

Lunchtip in Porrera

Zoals gezegd, Porrera is niet al te groot, even niet opletten en je bent er alweer voorbij gereden. Maar we gaan zeker nog even bij één restaurantje heerlijk lunchen: bij Restaurant La Cooperitiva. Waar we heerlijk kunnen genieten van de bijzonder smaakvolle lokale keuken in combinatie met de fantastische wijnen van Sangenís i Vaqué!

Sta jij nog niet ingeschreven voor de ‘Reis mee.. deze zomer’-serie & gratis Wijndivas Updates? Klik dan op de link en blijf op de hoogte van ‘dé Wijnreis van deze Zomer’, leuke nieuwtjes, tips en wijnadviezen.