Top 7 Meest Interessante Wijntrends 2019

Wat zijn de meest interessante wijntrends voor 2019? En wat kan Wijndivas daarin voor jou betekenen?
Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Kim & Heskia - Polaroid met namen Wijndivas

1. Authentiek: wijnen met een verhaal
Kort samengevat: de gast zoekt bij zijn/haar glas wijn meer informatie dan het standaard smaakprofiel. Er moet een verhaal bij komen, meer beleving. En daar kunnen we bij Wijndivas zeker goed in voorzien: immers, wij kennen al onze wijnboeren persoonlijk
Zoek je dus het verhaal achter de wijn/ Wil je een WineMaker’s Diner organiseren/ Brainstormen met Wijndivas?
Laat het ons weten: info@wijndivas.com of bel Heskia 06-13391306 of Kim 06-57559889

2. Traceerbaar: waar komt mijn wijn vandaan
De gast wil weten waar zijn/haar wijn vandaan komt en wie de wijn heeft gemaakt. Je zag het in 2018 al met de groei in vraag naar lokale producten. Men wordt zich in het dagelijks leven namelijk steeds bewuster van de route ‘van boer naar tafel’. Werk je met Wijndivas samen dan komen de wijnen op jouw wijnkaart direct van de wijnboer, via Wijndivas, bij jou binnen. Dit zijn ook de wijnhuizen waar je gewoon op vakantie bij op bezoek kan gaan. Hoe traceerbaar wil je het hebben…? 

3. Natuurwijnen / Vegan / Ecologisch

Uit dat bewust worden waar de wijn vandaag komt, vloeit ook voort dat de wijndrinker graag wijn drinkt van wijnhuizen die nadenken over de toekomst. Dat zorgt dus voor een stijging aan populariteit van natuurwijnen en vegan / biodynamische / ecologische/ biologische wijnen. Het voordeel van de wijnhuizen waar Wijndivas mee samenwerkt is dat deze gewend zijn te denken: ‘wat geef ik door aan de volgende generatie?’ Daardoor gaan onze wijnboeren op een veel milieu-bewustere manier om met hun wijngaarden en wijnproductie.
 Leuk weetje: we zijn in gesprek met een wijnhuis in Italië dat vegan wijnen maakt. Interesse? 

4. Autochtone Italiaanse druiven
2019 lijkt het jaar van de autochtone Italiaanse druiven te wordenJe kon het natuurlijk al zien aan de populariteit van de Pinot Grigio afgelopen zomer. Én er was natuurlijk een goede reden waarom Ilja Gort in 2018 naar Italië ging…. Wist je dat Wijndivas enorm veel Italiaanse wijnen in het assortiment heeft die gemaakt zijn van autochtone druiven? 

5. Alcoholvrije wijnen en wijnen met lager alcohol%
De vraag naar lichte, fruitige wijnen, vaak met een lager alcoholpercentage zal in 2019 toe gaan nemen. Zoals bijvoorbeeld onze “Bardolino” van wijnhuis Villa Medici. Daarnaast wordt ook een groei in populariteit voorspeld van alcoholvrije wijnen.
 Meer weten over ons aanbod op het gebied van alcoholvrije wijnen en/of wijnen met een lager alcoholpercentage? 

6. Rode wijnen met vol rijp donker fruit
Interessant genoeg stijgt niet alleen de vraag naar lichte, fruitige wijnen & alcoholvrije wijnen, maar wil de wijndrinker ook afwisselen met smaakvol, krachtig rood, vol rijp donker fruit. Er wordt vooral gehint dat wijnen gemaakt volgens de ‘appassimento methode’ (wijn van ‘gedroogde druiven’) in populariteit groeien, zoals bijvoorbeeld een Ripasso en Amarone.
 Benieuwd wat voor leuks we in ons assortiment hebben dat past bij jouw zaak? Laat ons dan contact met je opnemen:  info@wijndivas.com of bel Heskia 06-13391306 of Kim 06-57559889

7. Rosé bubbels
Eigenlijk een hele logische trend voor 2019 als je nagaat dat in 2018 de vraag naar bubbels & rosé enorm was. Deze zomer wil men de volgende stap: rosé bubbels. Ideaal aan rosé bubbels is dat het enorm aanstekelijk werkt op het terras. Wellicht jouw ‘Wijn van het Moment’ binnenkort?
 Interesse in ons aanbod aan rosé bubbels? 

Heb je zelf ideeën en wil je weten wat wij in het Wijndivas assortiment hebben? Wil je graag nog even sparren?
Wij helpen je graag met het klaar maken van jouw wijnkaart voor 2019!
~ Heskia & Kim

[blok bg=”zwart”]

Meer informatie of even sparren?

Laat het ons weten dan nemen we snel contact met je op!  Leuk, ik stuur jullie mijn contactgegevens

[/blok]

[blok class=”wkh”]

Wijndivas, Heskia & Kim, importeren al hun wijnen zelf uit Frankrijk, Italië en Spanje. Van lokale wijnproducenten die ambachtelijk werken vol passie. Dit persoonlijk contact, gecombineerd met eigen beleving, zorgt voor een extra verhaal achter de wijn dat erg gewaardeerd wordt door de Nederlandse wijnliefhebber.