Top 7 Wijntrends 2019

Schrijf je HIER in als abonnee van de Wijndivas Updates & ontvang speciale aanbiedingen, leuke nieuwtjes en alles over events, nieuwe wijnen en nieuwe wijnhuizen!

Om jou de moeite van het verzamelen en doorspitten te besparen, hebben we hier de leukste wijntrends voor 2019 voor je op een rij:

1. Authentiek: wijnen met een verhaal
Kort samengevat: kwaliteit gaat voor kwantiteit. Mocht je nu een ‘natuurlijk, wat dacht je dan’-gedachte hebben: bonuspunten voor die gedachtegang! We zijn het er als wijnliefhebbers in 2019 unaniem over eens: we willen meer weten dan het standaard smaakprofiel. Voor dit soort wijnen denk je natuurlijk meteen aan Wijndivas

2. Traceerbaar: waar komt mijn wijn vandaan
Voortvloeiend uit #1 komt dus ook dat we willen weten waar onze wijn vandaan komt en wie de wijn heeft gemaakt. Je zag het in 2018 al met de groei in vraag naar lokale producten, de opkomst van koopeenkip.nl /koopeenkoe.nl / ga zo maar door. Eigenlijk worden we als consument bewuster van de route ‘van boer naar boodschappentas’… Of in 2019 ‘van boer naar boodschappen-bezorging aan huis’. En laten we bij Wijndivas nu van elke wijn een leuk wijnhuisfilmpje hebben: naar de filmpjes

3. Natuurwijnen / Vegan / Ecologisch
Uit dat bewust worden waar onze wijn vandaag komt, vloeit ook voort dat we bewuster zoeken naar wijnhuizen die ook nadenken over de toekomst. Dat zorgt dus voor een stijging aan populariteit van natuurwijnen, vegan / biodynamische / ecologiche/ biologische wijnen. Het voordeel van onze wijnhuizen is dat deze gewend zijn te denken aan ‘wat geef ik door aan de volgende generatie?’. Daardoor gaan onze wijnboeren op een veel milieu-bewustere manier om met hun wijngaarden en wijnproductie. Leuk weetje: we zijn in gesprek met een wijnhuis in Italië dat vegan wijnen maakt. Interesse? Stuur een e-mail naar info@wijndivas.com

4. Autochtone Italiaanse druiven
2019 wordt het jaar van de autochtone Italiaanse druiven. We konden het natuurlijk al zien aan de populariteit van de Pinot Grigio afgelopen zomer. Én er was natuurlijk een goede reden waarom Ilja Gort in 2018 naar Italië ging…. Al met al is deze wijntrend wel goed nieuws voor onze Italiaanse wijnboeren! Want zij brengen stuk voor stuk het liefst hun autochtone druiven onder de aandacht! Vind hier jouw wijnen van autochtone Italiaanse druiven.

5. Alcoholvrije wijnen en wijnen met lager alcohol%
Dit jaar zien we ook een groeiende vraag naar lichte, fruitige wijnen, vaak met een lager alcoholpercentage (zeker niet meer de 14-15%). Zoals bijvoorbeeld onze heerlijke Bardolino van wijnhuis Villa Medici. Én naar alcoholvrije wijnen. Zowel de ‘Villa Medici – Bardolino’ en onze alcoholvrije wijnen staan weliswaar nog niet in onze webshop, maar heb je interesse: stuur dan een email naar info@wijndivas.com!

6. Rode wijnen met vol rijp donker fruit
Nu zou je na het lezen van #5 kunnen denken: “Wat?! Maar ik heb toch ook in 2019 nog zin in krachtig vol rood!”. Wees gerust, naast een groeiende vraag naar lichte, fruitige wijnen en alcoholvrije wijnen, zien we ook een groei in de vraag naar smaakvol, krachtig rood vol rijp donker fruit. Je zou zelfs zo ver mogen gaan dat wijnen van ‘gedroogde druiven’ in populariteit groeien, zoals de Ripasso en Amarone. ‘Licht’ en ‘laag alcoholpercentage’ zijn op deze krachtpatsers zeker niet van toepassing… Een ander leuk voorbeeld rood vol rijp donker fruit is bijvoorbeeld onze Primitivo (nog niet online).

7. Rosé bubbels
Eigenlijk een hele logische trend voor 2019 als je nagaat dat in 2018 de vraag naar bubbels & rosé enorm was. We zijn als consumenten namelijk toe aan de volgende stap: rosé bubbels. En laten we eerlijk zijn: kun jij je iets vrolijkers in je glas voorstellen deze zomer dan rosé bubbels? Goed nieuws dus voor onze ‘Spumante Rosé Extra Dry’ van Mass Bianchet of ‘Cava Rosado’ van Mas Oliver. Laat ons maar weten wat we voor je apart kunnen zetten, zodat jij ‘hip’ deze zomer doorgaat!

Onze conclusie: Wijndivas is duidelijk hip & klaar voor 2019!

(Heskia, de knappe mannen van wijnhuis Bovio, en Kim)

[blok bg=”zwart”]

Aanbiedingen, wijnreisverhalen, activiteiten niet missen?

Ontvang dan onze Wijndivas Updates Leuk, ik schrijf me in

[/blok]

[blok class=”wkh”]