Top tip in NL: Voldaan (Nijmegen)

Inmiddels werken we al een tijdje samen met Daan, eigenaar van Voldaan in Nijmegen. Wat deze samenwerking zo leuk maakt is dat we allebei los kunnen gaan in creativiteit qua wijn & spijs-combinaties.

Voldaan staat bekend om het werken met verse, home made producten waar Daan en zijn team de meest kunstzinnige, interessante gerechten maken. Daan is niet bang om het randje op te zoeken van smaken of juist ‘klassieke gerechten’ een volledig onverwachtse, smakelijke twist te geven. En dat geeft ons, eerlijkheidshalve: Heskia, de interessante uitdaging om hier een wijn bij te vinden.

Voldaan Restaurant Nijmegen Daan ReceptVoldaan Restaurant Nijmegen Daan Chef

De klassieke tip ‘What grows together, goes together’ gaat in deze gevallen niet op… Gelukkig is Heskia briljant in het meedenken met dit soort verrassende gerechten. En staat Daan er zeker voor open om van het geijkte ‘wijn-pad’ af te wijken door voor de meer onbekende, apartere wijnen te gaan.

Zo koos hij recent voor de volgende wijnen om aan zijn collectie toe te voegen:

  • Stanig – Ribolla Gialla: “om wat ‘fris-groens’ toe te voegen aan zijn wijnkaart, dat wel volledig wat anders is dan de meer bekende ‘Grüner Veltliner’”.
    meer van het huis Stanig hier
  • Bodegas Sinforiano – Quelias: “een complexe, mooie, zalmroze, volle rosé… uit Spanje!”
    meer van het huis Sinforiano hier
  • Comunica – La Comédia: “kersen, framboos, vol fruit, en lekker wat zwaarder. Het etiket is niet mijn ding, maar ik kan me voorstellen dat mijn gasten hier wild van worden”
    Comunica staat (nog) niet online, stuur voor meer informatie een berichtje naar info@wijndivas.com

Wij kunnen het dus van harte aanbevelen om je eens te laten verrassen door de creatieve keuken van Voldaan. En ideaal: met dit mooie weer kun je ook van zijn fraai gelegen terras gebruik maken!

Voor meer informatie: ga naar www.voldaan.eu

Voldaan Restaurant Nijmegen