Vakantiebestemming: Gardameer

Wij snappen volledig waarom dit één van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Italië is. Wat een plaatje is het Gardameer! Heerlijk naar Desenzano del Garda, Peschiera del Garda, Sirmione of juist naar de noordkant bij Riva del Garda… Voor het gemak van het opzoeken houden we Desenzano del Garda aan als vertrekpunt naar de volgende drie wijnhuizen:

1. La Rifra – 9.6 km

la rifra desenzano del garda gardameerClaudio-from-La-Rifra-Winery_Lake-Garda-wine-tour

Wil je eindelijk eens achter de schermen kijken bij een wijnhuis dat die lekkere Lugana maakt? Je weet wel: die witte wijn waar je op de zonnige boulevard zo van hebt zitten genieten… Ga dan La Rifra ontdekken! Een beetje verborgen maar daardoor nog meer speciaal: dit is duidelijk geen ‘tourist-trap’ maar een kleinschalig wijnhuis vol passie.

naar de wijnen van La Rifra

2. Villa Medici – 30.1 km

Villa Medici Sommacompagna Custoza Bardolinofoto villa medici

Nog een grote favoriet rondom het Gardameer zijn de witte Custoza en rode Bardolino. Voor die wijnen moet je echt een keer wijnhuis Villa Medici bezocht hebben. Wat een enorm ‘warm bad’ & passie wanneer je daar binnen komt! Wij waren in ieder geval betoverd na het eerste bezoek en ruim een jaar verder…. zijn we dat nog steeds.

meer weten over de wijnen van Villa Medici

3. Crosarola – 53 km

Crosarola Gardameer Verona Sebastiano Crosarola

Ripasso, Amarone, omringd door wijngaarden… Moeten we echt nog meer redenen noemen waarom je Crosarola in je navigatie in zou moeten voeren? Nee, nu even zonder gekheid: je wilt een bezoek aan Crosarola brengen. Niet alleen omdat je nieuwsgierig bent naar de wijnen, maar ook omdat je eindelijk een keer de kans wilt hebben ‘achter de schermen’ te kijken waar ‘de koningin van de Italiaanse wijnen’ gemaakt wordt.

naar de wijnen van Crosarola