Vliegen op Girona

Vlieg je dit jaar naar Girona? Dan is het leuk te weten dat je met de auto de volgende drie wijnhuizen kunt bezoeken:

1. Empordàlia – 42 min

Empordalia wijnhuis wijnwinkel Spanje Empordà

Ben jij fan van de Mabre, Daina of Passerell? Of kun je geen genoeg krijgen van Empordàlia’s “Sinols”-reeks? Ga dan vooral langs dit gezellige wijnhuis. En mocht je tijd hebben: boek een overnachting & combineer het bezoek aan Empordàlia met een wandeling in een van de drie natuurgebieden die in de omgeving liggen: Cap de Creus, Aiguamolls of Albera.

meer weten over de wijnen van Empordàlia

2. Les Vignerons des Albères – 59 min

Les Vignerons des Albères Frankrijk

Grappig genoeg is het volgende wijnhuis dat volgens onze begrippen ‘in de buurt’ ligt: Les Vignerons des Albères. Leuk om te weten is dat dit Franse wijnhuis te midden van allerlei mooie kleine dorpjes ligt, omgeven door wijngaarden. Zin om in het Frans-Catalaans begroet te worden door charmante wijnboeren (en waarschijnlijk van alles over hun wijnen te horen te krijgen)? Dan is Les Vignerons des Albères zeker het bezoeken waard!

naar de wijnen van Les Vignerons des Albères

3. Mas Oliver – 1u 8 min

Mas Oliver Cava Spanje

Laat het ons wel even weten wanneer je dit wijnhuis gaat bezoeken, dan kunnen we je aan een rondleiding helpen. Een van de meest indrukwekkende dingen die je namelijk ooit een keer gezien moet hebben, is de familiekelder van dit wijnhuis. Stel je nu geen ‘Avenue de Champagne’-achtige taferelen voor: je gaat niet met een golfkarretje door de kelder. Maar je krijgt wel een enorm enthousiaste rondleiding van de trotse familie. Geloof ons als we je zeggen dat zoveel passie en het zien van zoveel liefde voor het product echt wel wat met je doet!

naar de wijnen van Mas Oliver