Wat je altijd al wilde weten…

We hebben allerlei dingen die je nog niet wist over 4 van onze wijnhuizen voor je op een alfabetisch rijtje gezet. En mocht je toch nog vragen hebben? Stel ze dan via een e-mail door te klikken op deze link.

Bricco del Cucù Wijngaard

Over Bricco del Cucù:

wist je dat…. wijnhuis Bricco del Cucù haar naam haalt van de koekoek die een groot deel van het jaar in haar wijngaarden te vinden is.
wist je dat…. Bricco del Cucù betekent ‘heuvel van de koekoek’ (in lokaal dialect…).

naar de wijnen van Bricco del Cucù

fles toro campiña señorio de valdefinjas

Over Campiña

wist je dat…. Rosa, de oenoloog van Campiña, ons de mogelijkheid bood om de Señorio de Valdefinjas onder eigen etiket naar Nederland te brengen.
wist je dat…. we de ‘Señorio de Valdefinjas’ ook regelmatig afkorten naar ‘de Toro’: wat verwijst naar de DO Toro waar de wijn vandaan komt.
wist je dat….
de ‘Señorio de Valdefinjas’ één van de allereerste Wijndivas wijnen was.

naar de wijnen van Campiña

Over Domaine de Villalin:

wist je dat…. Villalin een hele mooie wijn maakt van vergeten druiven als de ‘Grenouillet’ (nog niet in de webshop).
wist je dat…. het muilezel ras dat Maryline & Jean-Jacques in ere aan het herstellen zijn jarenlang door wijnboeren gebruikt is in de wijngaard. Door ontwikkelingen in de wijnbouw raakte het ras vervolgens in de vergetelheid. Bij Villalin besloten ze dat dit een te mooi stukje historie uit de regio was om te verliezen…

naar de wijnen van Domaine de Villalin

fiestas de san juan alicante spanje las virtudes wijndivas

Over Las Virtudes:

wist je dat…. Wijndivas van Las Virtudes het exclusieve distributeurschap heeft gekregen voor de LaVirtu-lijn? Bij Las Virtudes vonden ze het namelijk enorm gaaf dat twee vrouwen hun nieuwe LaVirtu-lijn in Nederland zouden vertegenwoordigen.

naar de wijnen van Las Virtudes