Mrt 2017: Wijndivas draagt steentje bij aan betere wereld

 

[blok66]

Wijndivas doneert de hele maand Maart een bedrag per verkochte Box aan Stichting

Kwasa. Dit totaal bedrag gaat naar Nophelo Dyokhwe. Zij wil een inkomen, zodat ze haar kinderen naar school kan laten gaan. Door een winkeltje aan huis te beginnen wil zij economisch zelfstandig worden. (www.kwasa.nl/projecten/nophelo-wil-een-inkomen-voor-het-onderwijs-van-haar-kinderen)

Als vrouwelijke ondernemers, gelooft Wijndivas in economische zelfstandigheid van vrouwen. Daarom doneren wij in Maart voor Nophelo:

Waarom juist in Maart? Elk jaar op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. In 1908 werd deze dag voor het eerst georganiseerd in New York en op dat moment stond het onderwerp ‘gelijke rechten voor vrouwen’ nog in de kinderschoenen. Nu, meer dan 100 jaar later, is het hier in West-Europa een stuk beter geregeld. Dat is ook waarom de organisatie achter Internationale Vrouwendag zich steeds meer richt op situaties buiten West-Europa en dan met name in de ontwikkelingslanden.

Een belangrijk thema daarbij is economische zelfstandigheid voor vrouwen. Stichting Kwasa

(www.kwasa.nl) zet zich met name in om vrouwen in Afrika micro kredieten te verstrekken zodat zij een kleine onderneming kunnen opzetten om in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien. Veel vrouwen hebben vaak de zorg voor de kinderen en zijn daarbij afhankelijk van hun man, kostwinner en/of familie.
Prominente Nederlanders, waaronder ook Koningin Maxima, zetten zich in om vrouwen meer economische zelfstandigheid te laten verkrijgen omdat blijkt dat deze aanpak werkt. Wij zijn zelf ook vrouwelijk ondernemers en staan volledig achter deze aanpak. Natuurlijk zijn wij (nog) geen BN’er, maar we willen wel graag bijdragen.

Stichting Kwasa garandeert dat elke gift voor 100% goed wordt benut.

Nog nooit was doneren aan een goed doel zo eenvoudig en smakelijk…

Klik hier om een Wijndiva Box te kopen en Nophelo te helpen.

[/blok66]

[blok33]

Stichting Kwasa actie collage foto wijndivas sponsort

[/blok33]