Wijndivas op: Ciao Tutti

Elk kwartaal verschijnt er een nieuw Wijndivas artikel op de website van www.ciaotutti.nl. Om een gemakkelijk overzicht voor je te bewaren, hebben we hier alle links naar de verschillende artikelen:

Juni 2019
“Mass Bianchet – proosten met sprankelende prosecco’s uit Valdobbiadene”
Reis mee vanaf Venetië richting de indrukwekkende Dolomieten, landinwaarts, naar het gebied waar de beste prosecco vandaan komt. We nemen je mee naar het kloppend hart van het proseccogebied: Valdobbiadene, waar je de allerbeste prosecco’s kunt vinden.

Maart 2019
“Proef de klinkende wijnen van La Rifra (Desenzano del Garda)”
Heskia: ‘Ik ben altijd gek geweest op het Italiaanse merengebied. Buiten het hoogseizoen kom ik graag in Desenzano del Garda, met een schattig haventje, fijne restaurants en terrasjes aan het meer.

November 2018
“Crosarola – weelderige rode wijnen uit de Valpolicella”
Kim: ‘Je kunt niet op bezoek gaan bij Crosarola zonder Verona gezien te hebben. Het is de leukste stad om te overnachten in de omgeving van dit wijnhuis én om alvast sfeer te proeven voor de feestelijke decemberdagen.

September 2018
“Stanig – frisse witte wijnen uit Friuli-Venezia Giulia”
Heskia: ‘Op een van onze wijnontdekkingsreizen nemen we de snelweg die van Venetië richting Oostenrijk gaat. We stoppen in Udine voor de lunch. Wat een verrassende stad is dat!

Juni 2018
“Proef de formidabele Vernaccia di San Gimignano van Fratelli Vagnoni!”
Na een bezoek aan Bricco del Cucù in Piemonte nemen Heskia en Kim ons dit keer mee naar Toscane, naar San Gimignano om precies te zijn. Niet om de middeleeuwse torens te bewonderen, maar om de wijn van Fratelli Vagnoni te proeven.

Maart 2018
“Bricco del Cucù – wijngaard with a view”
Heskia: ‘Piemonte is een van de mooiste wijnregio’s van Italië. Afgelopen najaar toerden Kim en ik kriskras door de regio, op zoek naar mooie nieuwe wijnen. We logeerden ook een nachtje in Alba, waar we met onze neus in de boter vielen. We waren er namelijk precies tijdens de Fiera Internazionale del Tartufo Bianco d’Alba, het jaarlijkse wittetruffelfestival.