5 tips: Hoe de hitte te overleven

Tijdens de ‘hittegolf’ aankomende week gaan we zien wie tegen de hitte bestendig is en wie gevoelsmatig gaat ‘smelten’… Om dat laatste te voorkomen hebben we een 5-tal tips gebundeld.

Artikel gaat steeds verder onder de foto’s

Was ik maar in Italië Box

  1. Niet in de volle zon

Dat geldt zowel voor jou als voor je glas wijn. Vermijd de zon het liefst tussen 12:00 uur en 16:00 uur, want dan is de zon op haar sterkst. Geloof ons: in de schaduw smaakt de wijn misschien zelfs nog wel beter!

plat water of bruiswater

  1. Drink goed

Nee, dit is geen trucje om je meer wijn te laten drinken. Onze tip: zorg ervoor dat je zeker naast elk glas wijn minimaal één glas water drinkt. Je kunt zelfs, als het je leuk lijkt, eens experimenteren welk type water de smaakbeleving van jouw wijn vergroot! Zo gaat het verhaal dat bruiswater heel goed het pallet verfrist bij rode wijn en plat water juist perfect gaat bij witte wijn.

wijn koelen tuinfeest drank kruiwagen

  1. Zorg voor gekoelde wijn

Onze favoriete ‘hittegolf’-wijnen zijn:
(wit) Las Virtudes – LaVirtu del Mar
(rosé bubbel) Mass Bianchet – Spumante Rosé Extra Dry
(rosé) Villa Medici – Bardolino Chiaretto* nog niet in de webshop. Interesse? Mail ons via deze link

Waarom deze wijnen? Stuk voor stuk hebben ze de eigenschap toegankelijk en fris/fruitig te zijn. Wat bij enorme hitte echt heerlijk drinkt. Daarbij zijn het wijnen die laag in alcoholpercentage zitten, redelijk ‘licht’ zijn én perfect zijn om gekoeld te drinken.

Hoe koel je wijnen? Wij hebben hier een paar tips voor je op een rijtje gezet.

sinols blanc in wijndivas icebag

  1. Houd het koel

Maak voor jezelf een lekker (voeten)badje en voor jouw wijn een Wijndivas IceBag® met ijsklontjes & water. Zo blijven jullie allebei heerlijk koel!

ontspannen in hangmat

  1. Ontspan

Dat doe je natuurlijk lekker met de artikelen in het Wijndivas Magazine of door eens alle wijnhuisfilmpjes achter elkaar te kijken. Klik dan hier

bevroren rosé-likkers

Extra:

Ter afsluiting geven we het volgende als extraatje. Noem het ketterij of een briljant idee… maar wat denk je van een ‘rosé-ijsje’? Klik hier als je nieuwsgierig bent naar het recept (aan het einde van het artikel)