Johan’s Herfstwijn-tip

“Het is weer voorbij, de tijd van mooie blauwe luchten en lekkere temperaturen is voorbij. Nervi Gattinara Piëmonte Italië Rode Wijn

Kortere dagen, lange avonden en regen en wind zijn nu aan de beurt. Voorbij de dagen van koele fisse witte wijn en mooie lichte rode, maar gelukkig ook de tijd van stevig, krachtig, houtgerijpt rood.

Stevig voedsel met rijke sauzen zijn nu aan de beurt, stoofpotten met bv. wild of lamsvlees en wat te denken van konijnenstoofpot met veel uien, pasta met een rijke tomatensaus komen op het menu, en we gaan voor “ rijk drinken”.

De wijndivas hebben daarvoor een hele mooie rode wijn gevonden de Nervi Gattinara uit Piemonte is een stevige, krachtige wijn van de Nebbiolo druif die een lange houtrijping heeft gehad en voldoende body en tannines heeft om de stevige gerechten aan te kunnen, heerlijk ook om bij de openhaard ( kaarsjes aan, gordijnen dicht ) met een kaasplank te drinken.

Jammer van de zomertijd, maar ook hoera voor de wijn ontdekking van Kim en Heskia.

Probeer de Nervi maar eens en geniet van het mooie bouquet, de volle smaak en de volle lange afdronk, mooie wintertijd dankzij de Divas.”

~ Johan Engels