Kennismaken met… Sinforiano

Ontdek Sinforiano en haar Rosé's

Kennen wij alle wijnboeren waar we mee samen werken en zijn we ook bij elk wijnhuis geweest? Zeker weten! 

Sterker nog, wij gaan geen samenwerking aan met een wijnhuis als we er niet zijn geweest. Zo weten we precies wie jouw wijnen maakt en hoe. Om te zorgen dat het echt 'Wijndivas wijnen' zijn, wijnen die door de wijnboer zelf zijn gemaakt en niet door een wijnfabriek. En allemaal zo duurzaam mogelijk. 

Wij kennen onze wijnboeren dan wel, maar we willen jou ook heel graag onze wijnboeren en in dit geval hun rosé wijnen laten leren kennen.  En onze wijnboeren willen graag kennis maken met jou. 

Sinforiano is hét wijnhuis waar misschien wel de mooiste rosé wijnen van Spanje gemaakt worden. Miguel en Ruth willen graag kennis met je maken via een Wie, Wat Waar. 

(verhaal gaat verder onder foto)

Wie - Op en top familiehuis

Het familiehuis wordt gerund door de zonen van oprichter Sinforiano Vaquero. Zo is Miguel verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de Bodega, en is familievriendin Ruth verantwoordelijk voor de export en communicatie.

Sinforiano Vaquero en Daniela Gómez hebben in 1966 Bodega Sinforiano opgericht. Ze begonnen met een kleine wijngaard en maakten hun wijn in een oude, ondergrondse wijnkelder waar ze nog werkten met betonnen wijntanks.

Met de jaren is het familie-project gegroeid. Zij kochten wijngaarden aan, bouwden het huidige moderne oranje wijnhuis en uiteindelijk hebben de zonen van Sinforiano en Daniela stapsgewijs het wijnhuis overgenomen. 

(verhaal gaat verder onder foto)

Wat -  Duurzame en milieuvriendelijke rosé op zijn best 

De druiven waar mee wordt gewerkt komen allemaal uit de eigen wijngaarden van de familie. De oudste wijnstokken waarmee ze mee werken zijn gemiddeld 80-90 jaar oud. 

Uit die keuze om met zulke oude wijnstokken te werken kun je meteen zien dat deze familie milieuvriendelijk en duurzaam te werk gaat. Ze plukken hun druiven zelfs nog met de hand. Zoals zij zelf zeggen: ‘’Een machine voert gewoon uit, maar een menselijk ook kan zien of een tros al klaar is om geplukt te worden.’’

Voor de rosé wijnen gebruiken zij een blend van rode druiven en witte druiven. Dat is een beetje de 'Sinforiano signature', zoals zij het zelf noemenZo is de 'Sinfo Rosado' een blend van Tempranillo, Albillo en Verdejo druiven. En gebruiken ze voor de 'Quelías'  een blend van Albillo, Grenache, Tempranillo en Verdejo. 

De gehele familie is dan ook apetrots op deze twee rosé wijnen. De Sinfo Rosado is de wijn waar ze in Valladolid regionale bekendheid mee hebben gekregen. Met de Quelías zijn zij nog een stapje verder gegaan en hebben hiermee een Grand Gold Medal op het Concours Mondial Bruxelles weten te bemachtigen. Dat betekent dat je de beste rosé ter wereld maakt!

(verhaal gaat verder onder foto)

Waar - Bekendste rosé gebied van Spanje 

Bodega Sinforiano vind je in Mucientes, een plaatsje iets boven de stad Valladolid

Het wijnhuis en haar omringende wijngaarden liggen in de streek Castilla y León. In deze streek vind je onder andere wijnen met bekende classificaties als ‘D.O. Rueda’ en ‘D.O. Ribera del Duero’, de overkoepelende classificatie ‘V.T. Castilla y León’en natuurlijk de ‘D.O. Cigales’ classificatie die het familiehuis vol trots voert.

 De ‘D.O. Cigales’ staat bekend als een van de bekendste rosé-gebieden van Spanje rosé. 

(verhaal gaat verder onder foto's)

Zelf zijn wij uiteraard op bezoek geweest bij dit mooie Spaanse wijnhuis. Wil jij zien hoe ons bezoek bij Sinforiano was? Bekijk dan het filmpje.