Sinforiano Quelías

Spanje | Cigales

De beste Rosé ter wereld!

Waar komt deze wijn vandaan?

13,95

Categorie:
Spanje
Cigales
Sinforiano
Fris & Fruitig
Rosé
Albillo, Grenache, Tempranillo, Verdejo
Kurk
9-10
Bevat sulfieten
2022
13%
2025
0.75

Deel je moment!

WOW…. Van zoiets ben je gewoon echt even stil. Dat Sinforiano rosé’s kan maken is al jaren bekend, ze winnen elk jaar vele gouden medailles voor hun rosé’s. Maar dat ze ook gewoon werkelijk de beste rosé van de wereld maken, dat is natuurlijk echt waanzinnig knap.

Een ‘Grand Gold’ medaille op het ‘Concours Mondial de Bruxelles’ betekent dat je de beste wijn ter wereld hebt gemaakt. En dat is Sinforiano dus gelukt met deze Quelías!

Dit is een hele mooie, zalmkleurige rosé, met voldoende fruitigheid – zoals het een goede rosé betaamt. Gemaakt van een mix van rode druiven en witte druiven (nee, geen mix van rode en witte wijn!): 50% Albillo, 30% Grenache, 10%Tempranillo en 10% Verdejo. Al deze druiven worden handgeplukt en komen van wijnstokken die gemiddeld 60 jaar oud zijn.

Expressieve, intense aroma’s van witte perzik en grapefruit en subtiele tonen van friszure aardbeien. Een hele mooie frisse en elegante rosé.

Met de Quelías kan je iemand die twijfelt of rosé wel echte wijn is, met gemak overtuigen.

Vlakbij het gebied van de Rioja wijnen ligt de stad Valladolid. Aan de andere kant van de stad, de westkant, ligt de wijnstreek Cigales. Oh, en als je Valladolid alleen kent van de weg naar Portugal, doe je zelf dan een lol en bezoek deze stad: het avondleven en de dichtheid van ‘Tapas bars’ is een echte aanrader.

Bodegas Sinforiano kan met recht een familiebedrijf worden genoemd: het is opgericht in 1966 door Sinforiano Vaquero en zijn vrouw Daniela Gomez en wordt nu geleid door hun twee zoons. De familie traditie is bewaard gebleven, terwijl belangrijke modificaties zijn doorgevoerd. Alles met het belangrijkste project voor ogen – het produceren van innovatieve wijnen met persoonlijkheid! Milieuvriendelijk gemaakt volgens duurzame wijnbouw methoden. Het is het doel van de familie om hun wijnen eruit te laten springen vanwege hun kenmerkende frisse, fruitige stijl die direct doet denken aan de speciale bodem (terroir) van de omgeving.

Sinforiano Vaquero: “Aangezien het karakter en de persoonlijkheid van een wijn wordt geboren in de wijngaard, werken wij met toewijding en respect om de maximale expressie van het land te bereiken.”

En die toewijding merken wij – wat een enthousiasme hier! We worden meteen uitgenodigd om ’s-avonds met Miguel Vaquero mee te gaan naar de wijngaarden. In de film kunnen jullie daarvan wat beelden zien….. We krijgen daar ook te horen dat ze alle druiven met de hand oogsten, dat is de enige manier om kwaliteit de kunnen garanderen volgens Miguel: “anders weet je toch niet welke druiven nog even moeten blijven hangen en welke goed zijn, hoe kan een machine dat nou zien?” Tsja, wat kunnen wij daar dan tegenin brengen – die kwaliteit is in elk geval duidelijk te proeven.

“Deze wijn moet toch echt wel gaan lopen in Nederland” lacht Juan Antonio Vaquero als hij op de flessen van de Sinfo Rosé wijst. En ter info voor jullie …… naast het oranje etiket van deze fles heeft het wijnhuis zelf ook als kleur Oranje.

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.