Mass Bianchet Spumante Rosé extra dry

Italië | Veneto

Elegante prosecco. Heerlijk als aperitief!

Waar komt deze wijn vandaan?

12,95

Categorieën: ,
Italië
Veneto
Soc. Agr. Mass Bianchet
Fris & Fruitig
Bubbels (rosé)
Marzemino
Kurk
9
Bevat sulfieten
16g/l
11,5%
0.75

Deel je moment!

Deze heerlijke Prosecco Spumante Rosé extra dry is gemaakt van 100% Marzemino. Marzemino is een druif die niet oorspronkelijk uit Italië komt, maar haar oorsprong waarschijnlijk vindt in Griekenland of Oostenrijk. De druif heeft een late rijping, is donker van kleur en heeft een lichte pruim smaak.

In de Prosecco Spumante Rosé extra dry vertaalt zich dit naar prettige en zeker toegankelijke rosé bubbels met een lichte hint van rood fruit.

Deze bubbels zijn uitstekend te drinken als aperitief en zijn goed te combineren met tonijn, zalm, schelpdieren en harde kazen.

Zoals Parijs geassocieerd wordt met Champagne, zo wordt Prosecco geassocieerd met Venetië. En inderdaad, lopend door de straten en over de bruggen van Venetië zie je overal de stelletjes in de gondels met binnen handbereik ….een fles Prosecco. Ondertussen zingt de gondelier klassiekers als ‘O sole Mio’ …. afijn, het plaatje is duidelijk.

Inmiddels is Prosecco eigenlijk ook niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Op elke willekeurige zonnige dag, ’s winters en ’s zomers, bestellen steeds meer Nederlanders een Prosecco. In het begin werd Prosecco vooral gezien als een voordeliger alternatief voor Champagne, maar inmiddels weten we wel beter. Prosecco heeft zijn plek tussen de betere wijnen ook verdiend.

Zo’n 100 kilometer ten noorden van Venetië ligt in het binnenland de Prosecco hoofdstad Valdobbiadene. Net buiten Valdobbiadene ligt het wijnhuis Mass Bianchet. Al vier generaties maakt de familie prosecco’s volgens de traditionele methode, waarbij de veranderingen zitten in de vooruitgang van de gebruikte machines en de verbetering van de kwaliteit. Maar, ze blijven trouw aan het principe dat ze zelf als familie willen weten wat er plaats vindt op het land tussen de druiven als ook in de fabriek. Alleen zo kunnen ze hun kwaliteit blijven garanderen.

Onze prosecco maker is enthousiast over al zijn prosecco’s, maar vooral zijn pronkstuk de ‘DOCG Prosecco – Rive di Colbertaldo’ brengt een extra sprankeling in zijn ogen. Waarbij we niet kunnen ontkennen dat het verhaal alleen maar beter wordt nadat ook wij de kans hadden gekregen kennis te maken met zijn geweldige ‘bubbels’.

Als je een stapje in kwaliteit omhoog wilt gaan van de DOCG Prosecco, dan zoek je naar de zogenaamde “Rives” (denk aan de Italiaanse variant van een Premier Cru). Dit zijn wijngaarden gelegen op steile hellingen die werkelijk ideale weersomstandigheden hebben om een prachtige prosecco voort te brengen.

Onze proseccomaker mag dus gerechtvaardigd trots zijn, aangezien hij naast de alom bekende DOC en DOCG prosecco, ook een echt pronkstuk produceert: een DOCG Prosecco – Rive di Colbertaldo.

Tot onze verrassing kwamen wij er achter dat onze Zuiderburen de Prosecco’s van dit wijnhuis wel kunnen kopen, maar wij nog niet. Wij vinden dat Mass Bianchet ook in Nederland beschikbaar moet zijn. En dat is gelukt. Ontdek zelf wat de Belgen al lang wisten…

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.