Lamskoteletjes met gegrilde paprika en gebakken chorizo 

Dara & Lamskoteletjes

Het fijne van een goede relatie hebben met een chef is dat je ze onverwachts met allerlei recept-vragen kunt overdonderen... En dat ze dat nog leuk vinden ook! Zo vroegen we Jos van Stiphout, chef van Bodega de Unie te Den Bosch, welk lamsrecept hij deze tijd van het jaar zou serveren...

Wat heb je nodig?

  • Lamskoteletten
  • Chorizo (zachte)
  • 2 rode paprika's
  • verse peterselie
  • 2 knoflookteentjes
  • Zout en peper

Hoe maak je het?

Stap 1. Maak de paprika's zwart boven open vuur. Op het moment dat ze zwart verbrand zijn pel je het velletje eraf. En de gepelde paprika's snijd je vervolgens in reepjes van ongeveer een halve centimeter breed.

Stap 2. Bak de lamskoteletten met de stukjes chorizo. Maatstaf voor 'medium plus' is om de lamskoteletten ongeveer 2 minuten aan elke kant te bakken. Zodra de lamskoteletten en gebakken chorizo klaar zijn haal je alles uit de pan en verpak je zowel de lamskoteletten als de gebakken chorizo met wat aluminium folie.

Stap 3. Snijd de knoflookteentjes in dunne plakjes en bak deze plakjes in de pan met de overgebleven bakolie van de lamskoteletten en chorizo. Zodra de knoflook wat bruin kleurt zet je het vuur laag en gooi je de paprika-reepjes erbij.

Stap 4. Wanneer de knoflook en paprika-reepjes klaar zijn maak je het bord op. Eerst de chorizo, daarbovenop de lamskoteletjes, daarna de paprika reepjes en knoflook. Voeg wat zout en peper toe en de peterselie. En om twijfel weg te nemen: ja, de overgebleven bakolie is mooi als jus te gebruiken.

Stap 5. Open een mooie fles Sangenís i Vaqué - Dara hierbij. Werkelijk fantastische combinatie!

Geniet ervan!


Meer lekkere wijn & spijs-combinaties?