Met de meiden van de Unie naar Bodegas Sinforiano

Recent waren we in Valladolid en Mucientes. Waarom? Misschien weet je het al wel, misschien is het nog een verrassing, maar bij Café de Unie en Bodega hebben ze Wijndivas wijnen. En één van hun meest populaire wijnen is “dé Verdejo” van Bodegas Sinforiano. Deze wijn valt bij de gasten van ‘de Unie’ zo enorm in de smaak, dat we ervoor gezorgd hebben dat de Unie deze wijn onder eigen etiket kan schenken.

En dat was dus de reden voor onze trip naar Valladolid en Bodegas Sinforiano (Mucientes): want hoe gaaf is het om de eerste flessen met dit eigen etiket ‘van de band te zien rollen’? Samen met de zussen Viviane en Ghislaine, de eigenaresses van de Unie, reisden we naar Spanje.

Sinforiano Spanje Mucientes El Verdejo

Vlucht

Van Eindhoven naar Madrid is in principe prima te doen. Waar je wel rekening mee moet houden is dat Bodegas Sinforiano in Mucientes ligt. Dat betekent dus nog ruim twee uurtjes auto rijden voordat je er bent. Onze tip, en die hebben we zelf ook opgevolgd, is om zeker één avondje Valladolid vast te plakken aan een bezoek aan Sinforiano.

Valladolid

Hoe het shoppen is of waar de mooiste bezienswaardigheden liggen… daar kunnen we op dit moment nog niet heel veel tips voor geven. Wat we wel kunnen vertellen is dat Valladolid perfect is voor ‘tapas-tochten’. Het barst namelijk van de tapasbarren, waardoor je jezelf eigenlijk tekort doet als je de hele avond bij slechts één tentje blijft hangen.

Plaza Mayor - Valladolid Spanje

Tapas-tocht

Dit wordt misschien wel de meest uitgebreide paragraaf van dit artikel, aangezien we redelijk wat tips hebben om te delen… Wil je wijnen van Bodegas Sinforiano ‘in het echt’ proberen? Ja… dat klinkt gek, dat realiseer ik me, maar het blijft een gave ervaring als je ziet dat een wijn van ‘ons wijnhuis’ er eentje is waar ook de locals graag van genieten. Om dit te proberen zou je bijvoorbeeld eens naar “La Mina” moeten gaan. Deze tapasbar ligt aan de Calle Correos en hier wordt onder andere de “Sinfo Rosado” aangeraden bij hun prachtige jamón ibérico (zie foto).

Loop je de hoek om dan zijn tapasbarren “Vino Tinto” en “Vino Tinto Joven” (Calle Campanas) echte aanraders. Daar hebben ze op grote krijtborden de diverse tapas en lokale wijnen geschreven staan. Ben je van plan wat langer te blijven, dan is “Vino Tinto” een aanrader met hun grote houten tafels. Liever gezellig tussen de locals ‘hangen’ en blijf je wat korter, dan is “Vino Tinto Joven” de tapasbar voor jou.

Wees gewaarschuwd: het blijft lastig kiezen tussen al die lekkere gerechtjes… Maar dat is het mooie aan tapas: het zijn geen grote gerechten & vaak zijn ze perfect om te delen!

foto Sinfo met iberico ham Valladolid Spanje

Overnachten

Mocht het in je reisplannen passen dan is hotel “El Coloquio de los Perros” een hele gave locatie om te overnachten. Gelegen naast de indrukwekkende kathedraal waar in augustus ooievaars de torens sieren. Daarnaast op loopafstand van de tapasbarren, inclusief een eigen parkeergarage, met kamers waar je je de koning te rijk voelt.

Hotel el Coloquio de los Perros Valladolid

Ontbijt

Tijdens onze laatste trip naar Valladolid hebben we heerlijk ontbeten met uitzicht op het Plaza Mayor. “Café del Norte” is zo’n typisch Spaans tentje waar je tussen de locals geniet van een eenvoudig ‘desayuno’ (ontbijt). Dat bestaat in Spanje vaak uit wat ‘pan tostado con tomate’,  café con leche en als je geluk hebt wat verse ‘zumo de naranja’. Oftewel: geroosterd brood met een smeersel van tomaat met zeezout en goede olijfolie naar smaak, koffie met melk en verse sinaasappelsap. Simpel en lekker!

Café del Norte Valladolid Spanje Plaza Mayor

Wijnhuis

Hét wijnhuis om te bezoeken in de buurt van Valladolid is Bodegas Sinforiano (Mucientes). Tijdens onze laatste reis was een bezoek aan dit familiehuis overduidelijk het doel van de trip. Goed om te weten: dit huis vindt het geweldig om meer mensen bekend te maken met hun wijnen en hun filosofie. Mocht je het leuk vinden om een proeverij hier mee te maken en/of een rondleiding te krijgen: stuur ons dan zeker een emailtje via info@wijndivas.com!

Sinforiano Mucientes Valladolid wijnreis Spanje Spaanse wijn

Wijnen

Het is nu niet moeilijk om te bedenken welke wijnen je zeker moet proberen uit de regio: dat zijn de wijnen van Bodegas Sinforiano natuurlijk…

Ps: heb jij nog leuke tips voor tapas, shoppen, overnachten of wijnen om te proeven? Deel ze dan gerust!