sinfo-rosado

Sinforiano Sinfo Rosado

Spanje | Cigales

Één van de beste rosé’s…..met een Nederlands tintje…..

Waar komt deze wijn vandaan?

6,49 incl. BTW

Op voorraad

Spanje
Cigales
Bodegas Sinforiano
Fris & Fruitig
Rosé
tempranillo, albillo...
Kunstof kurk
12 °
Bevat sulfieten
2017
13%
tot 2019
0.75

Deel je moment!

Vlakbij het gebied van de Rioja wijnen ligt de stad Valladolid. Aan de andere kant van de stad, de westkant, ligt de wijnstreek Cigales. Oh, en als je Valladolid alleen kent van de weg naar Portugal, doe je zelf dan een lol en bezoek deze stad: het avondleven en de dichtheid van ‘Tapas bars’ is een echte aanrader.

Bodegas Sinforiano kan met recht een familiebedrijf worden genoemd: het is opgericht in 1966 door Sinforiano Vaquero en zijn vrouw Daniela Gomez en wordt nu geleid door hun twee zoons. De familie traditie is bewaard gebleven, terwijl belangrijke modificaties zijn doorgevoerd. Alles met het belangrijkste project voor ogen – het produceren van innovatieve wijnen met persoonlijkheid! Milieuvriendelijk gemaakt volgens duurzame wijnbouw methoden. Het is het doel van de familie om hun wijnen eruit te laten springen vanwege hun kenmerkende frisse, fruitige stijl die direct doet denken aan de speciale bodem (terroir) van de omgeving.

Sinforiano Vaquero: “Aangezien het karakter en de persoonlijkheid van een wijn wordt geboren in de wijngaard, werken wij met toewijding en respect om de maximale expressie van het land te bereiken.”

En die toewijding merken wij – wat een enthousiasme hier! We worden meteen uitgenodigd om ’s-avonds met Miguel Vaquero mee te gaan naar de wijngaarden. In de film kunnen jullie daarvan wat beelden zien….. We krijgen daar ook te horen dat ze alle druiven met de hand oogsten, dat is de enige manier om kwaliteit de kunnen garanderen volgens Miguel: “anders weet je toch niet welke druiven nog even moeten blijven hangen en welke goed zijn, hoe kan een machine dat nou zien?” Tsja, wat kunnen wij daar dan tegenin brengen – die kwaliteit is in elk geval duidelijk te proeven.

“Deze wijn moet toch echt wel gaan lopen in Nederland” lacht Juan Antonio Vaquero als hij op de flessen van de Sinfo Rosé wijst. En ter info voor jullie …… naast het oranje etiket van deze fles heeft het wijnhuis zelf ook als kleur Oranje.

De Sinfo Rosado heeft een hele lichte tinteling (dus hele kleine bubbeltjes), wat het resultaat is van de manier van fermenteren.

Cigales staat in Spanje bekend als een van de bekendste rosé gebieden. De Sinfo Rosé wordt voornamelijk gemaakt van de niet onbekende Spaanse rode tempranillo druif, en iets gemengd met de witte albillo en verdejo druiven. De albillo druif is een eeuwenoude witte druivensoort uit het midden van Spanje; met een zachte en wat neutrale smaak. De verdejo kennen we natuurlijk van de heerlijke, karaktervolle witte wijnen. Alle druiven worden met de hand geplukt en komen van druivenstokken van gemiddeld 20 jaar oud.

Wij werden dus inderdaad enthousiast en dat is niet vanwege het oranje etiket… (hoewel het natuurlijk wel wat bijdraagt). Drink hem dus gerust bij een sport wedstrijd waarin je supporter van Nederland bent. Maar de Sinfo Rosé past ook erg goed bij pasta’s, salades, pizza, vis, kip en milde kazen.

Toch nog even wat ‘trotse informatie’. De Sinfo Rosé 2015 heeft de volgende prijzen gewonnen:

Silver Medal Bacchus Awards 2016
Gold Medal Mondial du Rosé 2016

“Wat een heerlijke rosé! Zo zacht aan het einde, echt fantastisch!”
Marie-José Trum (Engelen)

Regenachtige zondagmiddag, kachel aan en genieten van een heerlijke, zachte, fruitige wijn. Met dank aan wijndivas!”
Xandra Koelstra