Mas Oliver Rosé Pont Romà

Spanje | Penedès

Net even wat andere ‘bubbels’….

Waar komt deze wijn vandaan?

9,35

Categorieën: ,
Spanje
Penedès
Cava Mas Oliver
Fris & Fruitig
Bubbels (rosé)
Grenache, Pinot Noir
Kurk
6-8
Bevat sulfieten
12%
0.75

Deze Rosé Cava is een mix van de beste Grenache en Pinot Noir druiven, gemaakt volgens de traditionele methode (‘méthode traditionnelle’). Dit is de zelfde methode die wordt gebruikt om de Franse Champagne te maken.

De Pont Romà Rosé Cava valt in de ‘Brut Nature’-categorie, wat betekent dat bij de cava voor de tweede gisting geen extra suikers zijn toegevoegd. Dat zorgt dus voor een erg droge wijn. Het fruitige van de rosé maakt hem daardoor zeer prettig om te drinken. Heerlijk fris, levendig en goed gestructureerd.

Door zijn fruitige karakter is deze Cava heerlijk als aperitief, maar daarnaast past hij erg goed bij rijst gerechten en gerechten met wit vlees.

Wat is er heerlijker en leuker dan na een middag shoppen en/of bezienswaardigheden kijken een glas bubbels te nemen. En als je dat toevallig in Spanje doet, en dan vooral in Barcelona, is de kans min of meer 100% dat dat een glas Cava is. Cava is bij uitstek de feestwijn van Spanje. Als een Spanjaard nieuwjaar viert eet hij om middernacht op iedere klokslag een druif, dat brengt geluk (naast de rode lingerie die je moet dragen als vrouw….); waarna de twaalf druiven gevolgd worden door een glas (of fles) Cava.

Cava is de tegenhanger van Champagne en de belangrijkste Cavas komen uit de omgeving van Barcelona. Vroeger, voordat de Europese Commissie besloot dat Champagne een beschermde naam is, werd Cava verkocht als Spaanse Champagne en niet iedereen proefde het verschil…..Hoe het ook zij, wij vinden Cava een echte aanrader.

Net buiten Barcelona ligt Sant Sadurní d’Anoia, de hoofdstad van de Cava, en hier vind je de bodega van Mas Oliver. De familie maakt hier al meer dan 80 jaar hun Cava, naar ambachtelijk proces en met een rijping op fles in de kelders onder het huis. We krijgen ook hier weer een zeer enthousiaste rondleiding en Grootvader, die nog steeds een oogje in het zeil houdt, laat ons zien hoe men vroeger het sediment verwijderde vanuit de fles. Dit kun je zien in ons filmpje. Bovendien laat hij ons ook de Rosé variant van hun Cava proeven en deze gaat ook in onze selectie! Meer en meer zijn wij overtuigd dat de Cava van Mas Oliver de slogan verdient:  “Barcelona in een glas!”

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.