Mass Bianchet Prosecco Valdobbiadene “Rive di Colbertaldo”

Italië | Veneto

Één van de beste type proseccos ter wereld: een ‘rive’

Waar komt deze wijn vandaan?

13,99

Categorie:
Italië
Veneto
Soc. Agr. Mass Bianchet
Verfrissend
Bubbels (wit)
Glera
Kurk
9
Bevat sulfieten
16g/l
11,5%
0.75

Deel je moment!

De Prosecco Spumante Valdobbiadene DOCG Extra Dry “Rive di Colbertaldo” wordt voor 100% van de Glera druif gemaakt.

De belangrijkste zones waarin de Glera druif wordt gecultiveerd zijn de regio’s Valdobbiadene en Conegliano in Treviso en de colli Euganei in de provincie Padua. Hiervan staat de Valdobbiadene regio bekend als de beste productiezone voor Prosecco.

Voor de Prosecco “Rive di Colbertaldo” komt hier dan nog een extra niveau aan kwaliteit bij, aangezien deze Prosecco afkomstig is uit een ‘Rive’, oftewel het neusje van de zalm op Prosecco-gebied.

De Glera-druif is ideaal voor het maken van mousserende wijnen omdat zijn structuur licht is, hij niet veel suikers bevat, een hoge aciditeit heeft en frisse aroma’s heeft die goed harmoniëren met de gistaroma’s die ontstaan bij de tweede fermentatie.

De Prosecco “Rive di Colbertaldo” is een elegante Prosecco met een verfijnde structuur, die niet alleen geweldig is als aperitief maar ook de perfecte toevoeging is bij de maaltijd.

Tip is om de Prosecco eens te combineren met gevogelte, aangezien de “Rive di Colbertaldo” zeker voldoende body heeft om meer dan alleen vis en schelpdieren aan te kunnen.

Zoals Parijs geassocieerd wordt met Champagne, zo wordt Prosecco geassocieerd met Venetië. En inderdaad, lopend door de straten en over de bruggen van Venetië zie je overal de stelletjes in de gondels met binnen handbereik ….een fles Prosecco. Ondertussen zingt de gondelier klassiekers als ‘O sole Mio’ …. afijn, het plaatje is duidelijk.

Inmiddels is Prosecco eigenlijk ook niet meer weg te denken uit het Nederlandse straatbeeld. Op elke willekeurige zonnige dag, ’s winters en ’s zomers, bestellen steeds meer Nederlanders een Prosecco. In het begin werd Prosecco vooral gezien als een voordeliger alternatief voor Champagne, maar inmiddels weten we wel beter. Prosecco heeft zijn plek tussen de betere wijnen ook verdiend.

Zo’n 100 kilometer ten noorden van Venetië ligt in het binnenland de Prosecco hoofdstad Valdobbaiadene. Net buiten Valdobbiadene ligt het wijnhuis Mass Bianchet. Al vier generaties maakt de familie prosecco’s volgens de traditionele methode, waarbij de veranderingen zitten in de vooruitgang van de gebruikte machines en de verbetering van de kwaliteit. Maar, ze blijven trouw aan het principe dat ze zelf als familie willen weten wat er plaats vindt op het land tussen de druiven als ook bij het maken van de wijnen. Alleen zo kunnen ze hun kwaliteit blijven garanderen.

Onze prosecco maker is enthousiast over al zijn prosecco’s, maar vooral zijn pronkstuk de ‘DOCG Prosecco – Rive di Colbertaldo’ brengt een extra sprankeling in zijn ogen. Waarbij we niet kunnen ontkennen dat het verhaal alleen maar beter wordt nadat ook wij de kans hadden gekregen kennis te maken met zijn geweldige ‘bubbels’.

Als je een stapje in kwaliteit omhoog wilt gaan van de DOCG Prosecco, dan zoek je naar de zogenaamde “Rives” (denk aan de Italiaanse variant van een Premier Cru). Dit zijn wijngaarden gelegen op steile hellingen die werkelijk ideale weersomstandigheden hebben om een prachtige prosecco voort te brengen.

Onze proseccomaker mag dus gerechtvaardigd trots zijn, aangezien hij naast de alom bekende DOC en DOCG prosecco, ook een echt pronkstuk produceert: een DOCG Prosecco – Rive di Colbertaldo.

Tot onze verrassing kwamen wij er achter dat onze Zuiderburen de Prosecco’s van dit wijnhuis wel kunnen kopen, maar wij nog niet. Wij vinden dat Mass Bianchet ook in Nederland beschikbaar moet zijn. En dat is gelukt. Ontdek zelf wat de Belgen al lang wisten…

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.