Mas Oliver Amànima Brut Nature Reserva

Spanje | Penedès

Barcelona in een glas….

Waar komt deze wijn vandaan?

8,99

Categorie:
Spanje
Penedès
Cava Mas Oliver
Verfrissend
Bubbels (wit)
Macabeu, Xarel·lo, Parellada
Kurk
5-7
Bevat sulfieten
11,5%
24 mnd
0.75

Deze Cava is een mix van de traditionele druiven voor de Penedès regio: Macabeu, Xarel·lo en Parellada. Hij wordt naar ambachtelijk proces gemaakt, met een rijping van minimaal 24 maanden in de kelder onder het wijnhuis.

De rijping gebeurt op de fles, waarbij de flessen gedurende een periode van een paar weken drie keer per dag een kwart slag worden gedraaid (met de hand) om de gisting volmaakt te laten verlopen.

De Amànima is een ‘Brut nature’, wat betekent dat er geen suiker wordt toegevoegd en alleen de natuurlijke suikers uit de druif worden benut. De cava is lekker fris, waarbij wij tijdens het proeven een lichte hint van fruit ervaren.

Wij zouden deze cava zeker niet alleen bewaren voor feestelijke momenten. De Amànima is zeer geschikt om als sprankelend aperitief te drinken, maar is ook top om te drinken bij de maaltijd. Denk hierbij aan gerechten met vis of schaaldieren.

Misschien nog een leuk weetje – Amànima is een fonetische variatie op de Catalaanse uitdrukking “met ziel”. En ja, de bubbels zijn gemaakt met ‘ziel en emotie’.

 

Wat is er heerlijker en leuker dan na een middag shoppen en/of bezienswaardigheden kijken een glas bubbels te nemen. En als je dat toevallig in Spanje doet, en dan vooral in Barcelona, is de kans min of meer 100% dat dat een glas Cava is. Cava is bij uitstek de feestwijn van Spanje. Als een Spanjaard nieuwjaar viert eet hij om middernacht op iedere klokslag een druif, dat brengt geluk (naast de rode lingerie die je moet dragen als vrouw….); waarna de twaalf druiven gevolgd worden door een glas (of fles) Cava.

Cava is de tegenhanger van Champagne en de belangrijkste Cavas komen uit de omgeving van Barcelona. Vroeger, voordat de Europese Commissie besloot dat Champagne een beschermde naam is, werd Cava verkocht als Spaanse Champagne en niet iedereen proefde het verschil…..Hoe het ook zij, wij vinden Cava een echte aanrader.

Net buiten Barcelona ligt Sant Sadurní d’Anoia, de hoofdstad van de Cava, en hier vind je de bodega van Mas Oliver. De familie maakt hier al meer dan 80 jaar hun Cava, naar ambachtelijk proces en met een rijping op fles in de kelders onder het huis. We krijgen ook hier weer een zeer enthousiaste rondleiding en Grootvader, die nog steeds een oogje in het zeil houdt, laat ons zien hoe men vroeger het sediment verwijderde vanuit de fles. Dit kun je zien in ons filmpje. Bovendien laat hij ons ook de Rosé variant van hun Cava proeven en deze gaat ook in onze selectie! Meer en meer zijn wij overtuigd dat de Cava van Mas Oliver de slogan verdient:  “Barcelona in een glas!”

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.