Reis mee.. door Spanje naar Alicante

Ben je er klaar voor? Paspoort weer bij de hand? Reis dan met ons mee naar Spanje: naar Alicante!
Een heerlijke bruisende stad in het zuiden van Spanje, die echt niet onder doet voor het veel ‘bekendere’ Valencia. Daarnaast gaan we een heel klein stukje het binnenland in en brengen een bezoek aan een fantastisch wijnhuis: Bodega Las Virtudes.

Voor een overzicht van alle wijnen van Bodega Las Virtudes: klik op onderstaande link
Naar alle wijnen van Bodega Las Virtudes

Welke 5 dingen gaan we doen in Alicante?

Hieronder hebben we ze voor je op een rijtje gezet. Het ene ligt misschien wat meer voor de hand dan het andere, maar bij alles zul je versteld staan van deze verrassende stad.

Heskia en Kim op de boulevard in Alicante

De boulevard van Alicante

We gaan hier even de toerist uithangen bij de kraampjes aan weerszijden van de boulevard. En we gaan lekker ‘mensen kijken’ vanaf één van de vele terrasjes.
PS mocht je ooit een filmpje op de boulevard op willen nemen, neem dan deze tip aan van twee ervaringsdeskundigen: ‘bereid je voor op een geïnteresseerd publiek vanaf die terrassen’ (zie foto boven)

Mercado Central

Een gigantische markthal waar allerlei kraampjes verse, lokale streekproducten aanbieden. Bij één van de viskraampjes gaan we onze en  jouw keuze aan ‘seafood’ ter plekke voor ons laten bereiden! Alicante ligt direct aan zee, dus verser kan niet.

Restaurant El Buen Comer

Hotspot onder de Spanjaarden. Hier gaan we de lekkerste ‘Almejas con ajillo’ en de specialiteit ‘Pescado a la Sal’ eten…
Daarnaast een leuk weetje: dit restaurant heeft als huiswijn wijnen van Bodega Las Virtudes.


Fiestas de San Juan

Heel Alicante verandert in één groot bruisend centrum van feest. In elke wijk wordt wel een feestje op straat gevierd, overal is wel wat lekkers te eten, om nog maar te zwijgen over al die prachtige beelden die door de hele staat staan… Leuk weetje: vooral de laatste dag van de Fiestas de San Juan is een aanrader, dan worden alle kunstwerken in brand gestoken. Fantastisch spektakel! We gaan dus rond 24 juni naar Alicante, om te zorgen dat we dit kunnen meemaken.

Bodega Las Virtudes

Onze reis zou niet compleet zijn als we niet ook een bezoek aan wijnhuis Las Virtudes zouden brengen. Een wijnhuis dat enorm geliefd is onder de lokale bevolking met een hele serieuze, maar zwaar enthousiaste vinoloog (man rechts op de foto in de wijngaard) die zijn passie voor de lokale Monastrell-druif niet onder stoelen of banken steekt!


Tip: vraag bij Las Virtudes om een rondleiding door de kelders. Natuurlijk is het enorm leuk om alle wijnen tijdens een proeverij te ontdekken, maar het is ook zeker interessant om de geschiedenis van Las Virtudes te ontdekken. Van wijnkelder tot ‘museum-kamer’, waar nog allerlei oude flessen en werktuigen te zien zijn.

Las Virtudes wijnen

Het paradepaardje van Las Virtudes is hun moderne, creatieve ‘LaVirtu-reeks‘. Deze lijn, en de dame ‘LaVirtu’, zijn in het leven geroepen als ode aan alle vrouwelijke wijnliefhebbers. Met een etiket ontworpen door een lokale vrouwelijke kunstenares. In deze reeks combineert Las Virtudes bekende druiven met lokale, iets minder bekende druiven.

Denk dan aan een Sauvignon Blanc-druif met Merseguera-druif (LaVirtu del Mar) of de Monastrell-druif met Cabernet Sauvignon-druif (LaVirtu Tú). Daarnaast laten ze ook zien dat je van de tannine-rijke Monastrell-druif niet alleen een hele toegankelijke, fruitige rosé wijn kunt maken, maar ook een soepele rode wijn met voldoende fruit. Zeker een tip om als reeks te ontdekken!

Ben je op zoek naar wat meer traditionele, karakteristieke Monastrell wijnen? Dan zou je de ‘Patrimonio-reeks’ eens moeten proberen! Bestaande uit de Patojó Ecológico en de Casa Ritas (niet in de webshop, stuur ons een e-mail via info@wijndivas.com). 100% lokale Monastrell-druif, met twee totaal verschillende karakters…

LaVirtu-collectie-set-compleet LaVirtu
Heskia en Kim wijn proeven bij Las Virtudes Villena
Laatste tip

Als afsluiter hebben we nog een laatste tip voor je van de oenoloog (= wijnmaker) van Las Virtudes: “drink onze rode wijnen zeker niet te warm! Zo’n 14-15 graden is perfect”

Sta jij nog niet ingeschreven voor de ‘Reis mee.. deze zomer’-serie & gratis Wijndivas Updates? Klik dan op de link en blijf op de hoogte van ‘dé Wijnreis van deze Zomer’, leuke nieuwtjes, tips en wijnadviezen.