#WDDKC Overzicht

Clichés... Wie is er niet groot mee geworden? 😉
In de aanloop naar de kerstdagen elke dag een leuk en herkenbaar 'Wijndivas Dagelijkse Kerst-Cliché' (#WDDKC), die we vanzelfsprekend opleuken met een verrassende Wijndivas Twist.

20. De Wijndivas Twist: gewoon accepteren, goed ventileren en aan het einde van die gezellige avond een schaaltje schoonmaakazijn op de eettafel laten staan. Extra tip: doe geen ‘Royke Donders’ en ga niet chemisch experimenteren met een pannetje wasverzachter op het vuur!

19. De Wijndivas Twist: leg alle telefoons in een bakje. Degene die het niet tot [x] tijd kan weerstaan om op zijn telefoon te kijken, is verantwoordelijk voor het opruimen na het kerstdiner.

18. De Wijndivas Twist: zoek nieuwe vrienden.... Nee, grapje, in alle eerlijkheid: ‘gourmetten’ is de oplossing. Geef voldoende alternatieven voor in hun pannetje, en laat iedereen lekker ‘eigen chef’ zijn tijdens het kerstdiner. Zo voorkom je een hoop frustratie bij jezelf, en behoud je die gezellige kerst-sfeer!

17. De Wijndivas Twist: gebruik willekeurig welke zus/broer/neef/nicht als afleiding. Dit is hét moment om goed chantagemateriaal of een uitzinnig verhaal achter de hand te hebben. Categorie “if you can’t beat them, join ‘em”.

16. De Wijndivas Twist: zo’n kerstkaartexplosie betekent eigenlijk dat het huis tot de nok toe gevuld is met gouden afleidingsmateriaal. Dus zodra de vraag komt over je relatie, kinderloze staat, je carrière, of iets anders in die trant, gebruik jij meteen: "jeetje, mam, stuurde X je toch nog een kerstkaart?". Fantastisch!

15. De Wijndivas Twist: maak er een wedstrijdje van. Verdeel de deelnemers van het kerstontbijt in #TeamAmandelspijs en #TeamBoter en probeer zo snel mogelijk een hele kerststol te verorberen!

14. De Wijndivas Twist: … maar waar maak je je druk om? Dit is zo’n ‘guilty pleasure’ tijdens de Kerst die je jezelf best mag gunnen. Dus zak nog even lekker onderuit, pak zo’n heerlijk sneetje doordrenkt met gesmolten kruidenboter, en geniet van de kerst!

13. De Wijndivas Twist: zorg in ieder geval dat je voor jouw wijnen niet voor verrassingen komt te staan. Haal een aantal lekkere Wijndivas kerstwijnen, dan blijft de balans tussen ‘Excellent’-e boodschappen en zoals gewoonlijk fantastische prijs/kwaliteit wijnen prima bewaard deze Kerst;)

12. De Wijndivas Twist: neem een slok wijn iedere keer dat je voorspelt dat je tante gaat lachen en dit ook daadwerkelijk gebeurt. Binnen de kortste keren heb jij ook enorm veel lol om Home Alone 2;)

11. De Wijndivas Twist: laten we eerlijk zijn, valt ‘hé, weer geen witte kerst’ niet in dezelfde categorie als ‘hé, verdorie weer geen navel op mijn zij’? Het zou grappig zijn, maar of het nu écht nodig is….

10. De Wijndivas Twist: nee, geen twist nodig: own it! Viennetta is gewoon lekker. Helemaal wanneer je er bij stilstaat dat het je geen tijd kost in de keuken. Laten we eerlijk zijn: tijdens de kerstdagen is elk gerecht dat je geen heisa oplevert briljant!

9. De Wijndivas Twist: upgrade jouw garnalen-cocktail door krab toe te voegen... of juist de garnalen-cocktail te serveren met een warme cocktailsaus!

8. De Wijndivas Twist: introduceer de ‘silly walks’ tijdens de kerstwandeling. Sowieso vermakelijk.. en potentieel levert het fantastische filmpjes op waar je later in het jaar om kunt lachen (of die je in kunt zetten als 'chantage-materiaal')...

7. De Wijndivas Twist: maak jouw eigen Glühwein! Supersimpel: verwarm rode of witte wijn in een pannetje met wat kaneel, kruidnagel, steranijs en citrusschillen en zoet eventueel met wat honing of suiker. Genieten maar.

6. De Wijndivas Twist: ga in plaats daarvan voor een hippe onesie! Scheelt outfit-stress... en je bent meteen klaar voor Carnaval!

5. De Wijndivas Twist: ga voor een zelfgemaakt pasteitje! De vol-au-vent (of koninginnehapje) kan namelijk zo enorm gewéldig zijn. Steek er een beetje tijd in: dat proef je er zeker in terug!

4. De Wijndivas Twist: voorkom 'Nailed It! Holiday!'-kiekjes en zet in op die ijsstam of de Dame Blanche! ..

3. De Wijndivas Twist: bel/app/mail ons of tip jouw werkgever over Wijndivas kerstpakketten!
Dan helpen wij wat leuks in elkaar te zetten, al is het maar voor al die arme wijnen die nu zonder baasje bij ons op de plank staan….

2. De Wijndivas Twist: own die foute Kerstmuziek... en sterker: ga vol voor die upgrade! Ga schaamteloos voor de 'Tiroler Weihnachtslieder' of daag je vrienden uit om het slechtste kerstnummer te vinden

1. De Wijndivas Twist: serveer de stoofpeertjes als dessert. Je maakt de stoofpeertjes een dag van te voren, warmt ze even op en serveert ze met bijvoorbeeld hangop of kaneelijs.