Wijn, Olijfolie, Bubbels – Mediterraans genieten

Ontdek hier meer over het product dat je cadeau hebt gekregen van UP

Of je nu geniet van een goed glas rode wijn, een heerlijke bubbel of een fantastische olijfolie, het gaat er uiteindelijk om dat je geniet. De korte, donkere dagen in de winter maken het daar bij uitstek de periode voor; lekker in de warmte binnen.

Wijndivas Puglia wijnreis Cantore di Castelforte Italië

Puglia

Wijn, Olijfolie, Bubbels... Waarmee geniet jij?

De Primitivo Salento Donna Maria: gemaakt door wijnhuis Cantore di Castelforte, gelegen in het kleine stadje Manduria helemaal in de hak van de laars Italië. Een wijnhuis waarvoor duurzaamheid en ecologisch werken erg belangrijk is. In het zuiden van Italië is veel zon, dus halen ze hun energie van de zonnepanelen op het dak. Kwaliteit van druiven is een belangrijk onderdeel voor de kwaliteit van de wijn, dus worden de wijngaarden ecologisch bewerkt en onderhouden.
De wijn proeven is de belangrijkste graadmeter of je hem lekker vindt en of het jouw wijn is.

Wil je meer lezen over onze wijnreis naar Puglia? Klik hier

Om de Primitivo Salento Donna Maria in huis te halen:


Daniel Moreau - Champagne Carte Noire Bubbels Frankrijk

De Champagne Carte Noire: Bastien Moreau heeft het champagne maken geleerd van zijn vader, Daniel Moreau. Samen met zijn vrouw Julie maakt Bastien waanzinnig mooie, karaktervolle champagnes op biologische wijze. Deze Carte Noire is een zogenaamde ‘blanc de noirs’ en wordt dus helemaal gemaakt van rode druiven. Champagnehuis Daniel Moreau is een echt familiehuis, daarvan zijn er in de champagne streek nog maar een paar. Wat ook bijzonder is, is dat ze hun eigen druivenstokken hebben en daarvan hun wijn maken om de champagne van te maken.

Om de Carte Noire in huis te halen:

bastien en julie moreau Daniel Moreau Champagne
tijd van kerstmarkten, bezoeken ga dan naar Reims - wat past beter einde van het jaar - traditioneel toasten met champagne Épernay Avenue de Champagne

De ‘Raw Extra Virgin Olive Oil – special limited edition’: het binnenland in bij de stad Alicante in Spanje is het begin van de hoogvlaktes. Het kan er erg warm en droog zijn, maar ook erg koud. In elk geval is het een perfect klimaat voor olijfbomen. Las Virtudes heeft daar meerdere olijfbomen, sommige al waanzinnig oud. Van die hele oude olijfbomen komen hele smaakvolle olijven en daarvan wordt dan weer heerlijke olijfolie gemaakt. Op volledig biologische en ecologische wijze, ongefilterd. Heel mooi zacht met zeer veel smaak.

Interesse om deze olijfolie in huis te halen? Stuur ons een mailtje.

Speciale UP Deal:


Omdat we beide goede relaties zijn van UP, willen wij het volgende aanbod doen. 

Gebruik de code UP2020 en ontvang 25% cash-back op een bestelling bij Wijndivas.

geldig t/m 30 januari 2020, niet i.c.m. andere acties

Wij selecteren en importeren al onze wijnen zelf volgens een vaste werkwijze

Zodat je met eigen ogen kunt zien waar jouw wijn vandaan komt, maken we van elk wijnhuis een video. Deze video's zijn dan ook een vast onderdeel van onze werkwijze. De video van Cantore di Castelforte is helaas nog een ‘work in progress’, maar we hebben alvast iets voor je gemaakt om in de sfeer te komen.