Las Virtudes Arrocero Rosé

Spanje | Alicante

Fruitige verleiding uit Alicante

Waar komt deze wijn vandaan?

5,99

Uitverkocht

Categorie:
Spanje
Alicante
Las Virtudes
Fris & Fruitig
Rosé
Pinot Noir
Kunstof kurk
8-10
Bevat sulfieten
2019
11%
2021
0.75

Deel je moment!

De Arrocero rosé is voor 100% gemaakt van Pinot Noir druiven, heeft een hele mooie lichte roze kleur én… is half zoet (semi-seco oftewel half-droog).

Nu ajb niet direct afhaken met verder lezen. Een wat fruitigere rosé kan ook heerlijk zijn als je normaal alleen droge rosé drinkt. Bijvoorbeeld bij pittige gerechten uit de Aziatische keuken, bij een lichte zomerse salade voor de lunch of bij een zoet-zurig dessert met aardbeien.

Houd je normaal al van een tikkeltje zoetere wijn dan is dit helemaal de ideale rosé. Zeker op een mooie zonnige zomerse dag, in de tuin met de gedachten bij het strand van Alicante. Lekker een glas van de Arrocero binnen handbereik (met eventueel wat ijs om het goed koud te maken…).

“Een van de meest onbekende wijngebieden van Spanje” als wij vragen aan de ober waar deze wijn vandaan komt. “Tegelijkertijd is het een van de meest populaire vakantieregio’s gek genoeg. Veel mensen weten niet dat er in het achterland van Alicante heel goede wijnen worden gemaakt. Zelfs veel Spanjaarden weten dat niet.”

En eigenlijk hadden wij daar ook nooit bij stil gestaan. Gek eigenlijk, net als de toeristen hier in de bekende plaatsen als Calpe, Benidorm, Moraira en Torrevieja realiseerden ook wij niet dat die lekkere huiswijn op het terras, bij die leuke Tapas tent of dat prima restaurant een wijn is die uit het achterland komt van Alicante.

Dus zijn wij, op advies van de ober, naar het binnenland van Alicante vertrokken. Daar ligt de stad Villena en in Villena ligt de Bodega Las Virtudes. Onder andere daar komen die lekkere wijnen op de terrassen in Alicante vandaan. Ze bestaan als Bodega sinds 1961, maar voor die tijd werd er al eeuwen wijn verbouwd. De hele stad is ongelooflijk trots op hun bodega, toen er het gerucht ging dat het etiket van hun meest populaire wijn zou veranderen, kwam de hele stad in opstand. “Onze wijn is goed zoals die is, niet aankomen!”

We werden welkom geheten door Àgata die ons, zoals je kunt zien in de film van het wijnhuis, heeft rondgeleid en ons vertelde dat ze graag met ons samenwerkt om die heerlijke wijnen ook in Nederland te kunnen kopen. Dus, wil je het ultieme vakantiegevoel van die heerlijke wijn nu ook laten proeven aan je familie of vrienden, dan kan dat nu….

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.