PINK Oostenrijk

Oostenrijk | Weinviertel

Drink PINK! by Wijndivas

Waar komt deze wijn vandaan?

11,85

Categorie:
Oostenrijk
Weinviertel
Christoph Brandl
Fris & Fruitig
Rosé
Zweigelt
Schroefdop
7-10
Bevat sulfieten
2021
11,5%
2023
0.75

Deel je moment!

Dat ze in Oostenrijk goede wijnen kunnen maken is wel bekend. Met deze wijn laat jonge wijnmaker Christoph Brandl zien dat er ook heerlijke rosé’s uit het mooie land komen.

Gemaakt van de bekendste Oostenrijkse rode druivensoort, Zweigelt. Een zo goed als Provence roze kleur en een smaak die direct verrast. Frisse aardbeien met een zachte, volle smaak.

Een ideale wijn gewoon buiten in de tuin, maar ook bij lichtere (zomerse) gerechten past zij perfect.

Op een klein uurtje afstand van Wenen, ten noordwesten van de hoofdstad van Oostenrijk, vind je Weinhof Christoph Brandl. Wijnmaker in dit familiehuis is aanstormend talent Christoph Brandl, die met zijn wijnen al diverse prijzen heeft gewonnen. En deze jonge wijnmaker is door de Oostenrijkse pers al als ‘speciale insider-tip’ aangemerkt.

In 2010 had Christoph al zijn diploma’s op zak én had waardevolle kennis en ervaring opgedaan o.a. bij Weingut Jurtschitsch, één van de oudste wijnhuizen van Oostenrijk, bij Erste+Neue Kellerei in de Italiaanse wijnregio Alto Adige én bij Weingut Nittnaus dat bekend staat als een van de beste wijnproducenten in de Oostenrijks wijnregio Burgenland.

De wijnregio waarin Weinhof Christoph Brandl gevestigd is heet ‘Weinviertel’, letterlijk ‘wijn-kwartier’. Dit gebied strekt zich in noordelijke richting uit vanaf Wenen naar de grens met Tsjechië en was de allereerste wijnregio die DAC status (te vergelijken met de AOC-classificatie in Frankrijk) verkreeg voor haar Grüner Veltliner.

Christoph richt zich met zijn wijnen voornamelijk op de autochtone druiven van de regio, zoals de Grüner Veltliner en de Zweigelt, en houdt de filosofie aan dat je in zijn karakteristieke wijnen ‘het terroir moet kunnen proeven’. Hierbij deinst hij er zeker niet voor terug om nieuwe dingen te proberen, zoals bijvoorbeeld het maken van een prachtige Grüner Veltliner met opvoeding op eikenhouten vaten.

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.