Les Vignerons des Albères Château Montesquieu Rosé

Frankrijk | Côtes du Roussillon

Sierlijke rosé van de voet van de bergen.

Waar komt deze wijn vandaan?

6,99

Categorie:
Frankrijk
Côtes du Roussillon
Les Vignerons des Albères
Soepel & Fruitig
Rosé
Syrah, Grenache
Kurk
12
Bevat sulfieten
2015
13%
tot 2018
0.75

Deel je moment!

De Château Montesquieu Rosé is een heerlijk volle rosé, die zeker fruitig is, maar eerder als soepel te omschrijven is dan fris.

De rosé is gemaakt van Syrah en Grenache druiven wat resulteert in een smakelijk afgeronde wijn. Hiermee bedoelen we dat de wijn voldoende body heeft om het gehele jaar door gedronken te worden.

Tip is de Château Montesquieu Rosé eens te drinken bij bijvoorbeeld paella of curry-gerechten.

Even wat ‘trotse informatie’, de Château Montesquieu Rosé 2015 heeft de volgende prijzen in de wacht gesleept:

Médaille d’Argent au concours Général Agricole 2016
Médaille de Bronze au Concours des Vins de Macon 2016
Sélection Guide Hachette des rosés 2016

Iedereen die wel eens naar Zuid-Frankrijk heeft gereden via de A9 (Montpellier-Spaanse Grens) weet dat je direct na Narbonne de laagvlakte van Perpignan oprijdt. Op dat moment zie je ook vrijwel gelijk één van de hoogste toppen van de Pyreneeën, namelijk de Canigou (2800m.). De Pyreneeën vormen hier de grens met Spanje en het stuk gebergte direct aan de Middellandse Zee heet ‘Les Albères’. De mensen spreken hier Frans, maar een groot deel van de bevolking spreekt ook het Catalaans. De plaatsnamen worden hier in het Frans en in het Catalaans aangegeven. Veel Nederlanders kennen de bekende badplaatsen als Collioure, Argelès-Sur-Mer en Banyuls-sur-Mer.

“De Tramontane (in Spaans Tramontana) in combinatie met de invloed van zee geven de wijnen van Les Vignerons des Albères zo’n aparte en unieke smaak” vertelt één van de wijnboeren ons als wij  daar binnenlopen. Het is duidelijk, de mannen van Les Vignerons des Albères vinden het maar wat leuk dat wij geïnteresseerd zijn in hun wijnen. Ze staan net bij elkaar om de laatste nieuwtjes te bespreken en meteen krijgen we een uitnodiging om achter één van hen aan te rijden. Vol enthousiasme laat hij zijn wijngaard zien. In het filmpje zie je daar wat beelden van.

In het binnenland van de bovengenoemde badplaatsen en aan de voet van het Albères gebergte hebben aan aantal wijnboeren zich verenigd en noemen zich nu ‘Les Vignerons des Albères’. Met hun samenwerking hebben ze deze wijnen goed op de kaart weten te zetten. Ze hebben inmiddels meerdere prijzen gewonnen en de Guide d’Hachette, de wijnbijbel van Frankrijk, heeft zeer lovende recensies geplaatst.

Kortom, gek eigenlijk dat ze nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Tot nu natuurlijk, want toen wij na terugkomst zeiden dat wij wel overtuigd waren dat wij een selectie van hun wijnen ook in Nederland gaan verkopen, begonnen ze eensgezind te juichen. En dat moest natuurlijk gevierd worden met….wijn. À votre Santé!

Op werkdagen voor 16:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.