Les Vignerons des Albères Château Montesquieu Rosé

Frankrijk | Côtes du Roussillon

Sierlijke rosé van de voet van de bergen.

Waar komt deze wijn vandaan?

7,75

Categorie:
Frankrijk
Côtes du Roussillon
Les Vignerons des Albères
Soepel & Fruitig
Rosé
Syrah, Grenache
Kurk
12
Bevat sulfieten
2020
12,5%
2023
0.75

Deel je moment!

De Château Montesquieu Rosé is een heerlijk volle rosé, die zeker fruitig is, maar eerder als soepel te omschrijven is dan fris. Het is het perfecte voorbeeld van een ‘moderne’ rosé, dat willen zeggen dat het veel meer is dan een simpel terrasdrankje. Het is een volwaardige wijn die ook ideaal is bij het eten.

Deze rosé is gemaakt van Syrah en Grenache druiven en heeft absoluut voldoende body om het gehele jaar door gedronken te worden.

Tip: drink de Château Montesquieu Rosé eens bij bijvoorbeeld paella of curry-gerechten.

 

Iedereen die wel eens naar Zuid-Frankrijk heeft gereden via de A9 (Montpellier-Spaanse Grens) weet dat je direct na Narbonne de laagvlakte van Perpignan oprijdt. Op dat moment zie je ook vrijwel gelijk één van de hoogste toppen van de Pyreneeën, namelijk de Canigou (2800m.). De Pyreneeën vormen hier de grens met Spanje en het stuk gebergte direct aan de Middellandse Zee heet ‘Les Albères’. De mensen spreken hier Frans, maar een groot deel van de bevolking spreekt ook het Catalaans. De plaatsnamen worden hier in het Frans en in het Catalaans aangegeven. Veel Nederlanders kennen de bekende badplaatsen als Collioure, Argelès-Sur-Mer en Banyuls-sur-Mer.

“De Tramontane (in Spaans Tramontana) in combinatie met de invloed van zee geven de wijnen van Les Vignerons des Albères zo’n aparte en unieke smaak” vertelt één van de wijnboeren ons als wij  daar binnenlopen. Het is duidelijk, de mannen van Les Vignerons des Albères vinden het maar wat leuk dat wij geïnteresseerd zijn in hun wijnen. Ze staan net bij elkaar om de laatste nieuwtjes te bespreken en meteen krijgen we een uitnodiging om achter één van hen aan te rijden. Vol enthousiasme laat hij zijn wijngaard zien. In het filmpje zie je daar wat beelden van.

In het binnenland van de bovengenoemde badplaatsen en aan de voet van het Albères gebergte hebben aan aantal wijnboeren zich verenigd en noemen zich nu ‘Les Vignerons des Albères’. Met hun samenwerking hebben ze deze wijnen goed op de kaart weten te zetten. Ze hebben inmiddels meerdere prijzen gewonnen en de Guide d’Hachette, de wijnbijbel van Frankrijk, heeft zeer lovende recensies geplaatst.

Kortom, gek eigenlijk dat ze nog niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Tot nu natuurlijk, want toen wij na terugkomst zeiden dat wij wel overtuigd waren dat wij een selectie van hun wijnen ook in Nederland gaan verkopen, begonnen ze eensgezind te juichen. En dat moest natuurlijk gevierd worden met….wijn. À votre Santé!

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.