Las Virtudes LaVirtu del Mar

Spanje | Alicante

De smaak van de zomer

Waar komt deze wijn vandaan?

5,99

Categorie:
Spanje
Alicante
Bodega Las Virtudes
Fris & Fruitig
Wit
Sauvignon Blanc,
Schroefdop
6 -8
Bevat sulfieten
2022
11,5%
2024
0.75

Deel je moment!

LaVirtu (‘de deugd’) heeft een paar jaar geleden van Bodega Las Virtudes haar eigen lijn wijnen gekregen. De LaVirtu Del Mar is de witte wijn uit deze lijn. Een hele frisse jonge wijn die lekker zacht is door voldoende fruit. Volledig biologisch gemaakt ook nog.

De LaVirtu Del Mar gaat prima op het terras als aperitief en bij lichte gerechten met bijvoorbeeld vis. Daarnaast uitermate geschikt bij een feestje, (rijst)gerechten met zeevruchten en quinoa met groenten. Wij raden aan om deze wijn te drinken tussen de 6-8 ºC.

Een leuk weetje over de LaVirtu lijn is dat deze speciaal is ontwikkeld voor vrouwen. Clara (onze contactpersoon bij de Bodega) vertelde ons dat in Spanje het merendeel van de wijnen worden gekocht door vrouwen. Maar gek genoeg zijn er nog slechts weinig huizen die zich specifiek op vrouwen richten. Bij Bodega Las Virtudes vonden ze het hoog tijd om daar wat aan te veranderen!

Aangezien Wijndivas ook helemaal binnen die gedachtegang past, klopt het dus helemaal dat wij deze LaVirtu lijn in Nederland voeren. Maar mannen, jullie zijn ook van harte welkom om van deze heerlijke wijnen te genieten.

“Een van de meest onbekende wijngebieden van Spanje” als wij vragen aan de ober waar deze wijn vandaan komt. “Tegelijkertijd is het een van de meest populaire vakantieregio’s gek genoeg. Veel mensen weten niet dat er in het achterland van Alicante heel goede wijnen worden gemaakt. Zelfs veel Spanjaarden weten dat niet.”

En eigenlijk hadden wij daar ook nooit bij stil gestaan. Gek eigenlijk, net als de toeristen hier in de bekende plaatsen als Calpe, Benidorm, Moraira en Torrevieja realiseerden ook wij niet dat die lekkere huiswijn op het terras, bij die leuke Tapas tent of dat prima restaurant een wijn is die uit het achterland komt van Alicante.

Dus zijn wij, op advies van de ober, naar het binnenland van Alicante vertrokken. Daar ligt de stad Villena en in Villena ligt de Bodega Las Virtudes. Onder andere daar komen die lekkere wijnen op de terrassen in Alicante vandaan. Ze bestaan als Bodega sinds 1961, maar voor die tijd werd er al eeuwen wijn verbouwd. De hele stad is ongelooflijk trots op hun bodega, toen er het gerucht ging dat het etiket van hun meest populaire wijn zou veranderen, kwam de hele stad in opstand. “Onze wijn is goed zoals die is, niet aankomen!”

Dus, wil je het ultieme vakantiegevoel van die heerlijke wijn ook laten proeven aan je familie of vrienden, dan kan dat nu….

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.