Villa Medici Moscato Giallo

Italië | Veneto

Verfrissend zoete verleiding

Waar komt deze wijn vandaan?

11,45

Categorie:
Italië
Veneto
Villa Medici
Zoet & Verfijnd
Wit
Moscato Giallo
Kurk
8-10
Bevat sulfieten
2023
12%
2027
0.75

Deel je moment!

Zoete witte wijn kan ook echt heel lekker zijn. Dat bewijst Luigi van Villa Medici met deze heerlijke verfijnd zoete Giallo die voor 100% gemaakt is van Moscato Giallo druiven.

Het leuke aan Moscato (Muscaat) druiven is dat ze van nature zoet zijn en nog steeds een heerlijke druivensmaak hebben. Als daar dus een goede wijn van wordt gemaakt, wat hier het geval is, dan houd je de frisheid in de wijn; met een lekkere exotische geur.

De Giallo is ook prettig laag in alcohol, waardoor hij prima op een warme dag gedronken kan worden (zelfs met wat ijs…). Heerlijk als aperitief, maar past ook goed bij een pittige maaltijd of een dessert met vers fruit.

Ongeveer 20 kilometer ten zuidoosten van het Gardameer ligt het dorp Custoza. Om twee dingen is Custoza heel erg bekend. Allereerst is daar het ‘Ossuarium van Custoza’, een meer dan 20 meter hoog monument in de vorm van een obelisk op een hoge heuvel. Het is in 1879 gebouwd ter nagedachtenis aan de Slag om Custoza toen Italië vocht voor zijn onafhankelijkheid tegen het keizerrijk Oostenrijk-Hongarije, dat destijds de graafschappen Venetië en Trentino in bezit had.

Dan, naast dit stukje geschiedenisles, is Custoza bekend om haar witte wijn. De ‘Bianco di Custoza’ kent men in heel Italië, maar helaas nog niet echt in Nederland. Overigens ligt dat zeker niet aan de wijn. In de landen om ons heen is de Custoza met een enorme opmars bezig.  Wijndivas vindt dat Nederland dus ook maar eens kennis moet maken met de Custoza wijn.

In de zoektocht naar een mooie Custoza kwamen we in contact met wijnhuis Villa Medici. En inderdaad zit daar een link naar de bekende adellijke familie de Medici, die grote gedeeltes van Italië regeerden (vooral de omgeving van Florence). “In Custoza staat nog steeds een buitenhuis van de familie de Medici: Villa Medici” vertelt eigenaresse Paola ons. “Het is familiebezit en eigenlijk moeten we de villa hoognodig restaureren. Maar ja, onze tijd zit vooral in het wijnhuis. Prioriteiten he?”

Buiten de Custoza wijn laat Paola ons kennis maken met de andere prachtstukken. Luigi, haar man en wijnmaker, is zo mogelijk nog enthousiaster. We maken kennis met onder andere de Pinot Grigio, de Bardolino en ook hun overheerlijke rosé: de Bardolino Chiaretto.

En ja, dan begrijpen we hun beslissing om meer tijd te steken in het wijnhuis dan in de restauratie van de villa volledig!

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.