Bricco del Cucù Superboum

Italië | Piëmonte

Net zo indrukwekkend als zijn etiket…

Waar komt deze wijn vandaan?

12,49

Categorie:
Italië
Piëmonte
Az. Agr. Bricco del Cucù
Rond & Stevig
Rood
Merlot, Dolcetto
Kurk
>1/2 uur
18
Selecteer
2013
14%
stalen vaten
tot 2022
0.75

Deel je moment!

De wijnen van Bricco del Cucù zijn net zo intens als de ligging. Indrukwekkend en elegant. Zoals de Dogliani door het wijnhuis wordt gepresenteerd als een wijn voor gangbare Italiaanse maaltijden, wordt de Superboum door hen vooral gezien als een wijn voor bij vleesgerechten en kaas. De wijn is een combinatie van Merlot en Dolcetto druiven.

Dus wij hebben de raad opgevolgd: we hebben deze wijn gedronken bij een heel typisch vleesgerecht uit Italie, Tagliata di manzo (met Rucola). Dit is een klassiek Italiaans gerecht waarbij de biefstuk in reepjes op een bed van Rucola wordt geserveerd met snippers Parmesaanse kaas.

En dan valt de Superboum in…als een Boum! Een heerlijke combinatie en wij begrijpen het nu helemaal. Dus, als je vrienden en/of familie op bezoek krijgt en je wilt iets bij vlees en kaas…zoek niet langer.

Wat trotse informatie:

Superboum 2011 heeft 2 Bicchieri gekregen in de Gambero Rosso!

Als er een prijs zou zijn voor mooist gelegen wijngaard van Italië, dan zou Bricco del Cucù daar zeker voor in aanmerking komen. Bovenop een heuvel die over de streek uitkijkt waar ook de Barolo’s en Nebbiolo’s vandaan komen, liggen de wijngaarden van het familiebedrijf Bricco del Cucù. Omdat er veel koekoeken aangetrokken worden door de ligging leek Bricco del Cucù de enige juiste naam natuurlijk.

Bricco del Cucù is een echt familiebedrijf. De vader heet Dario Sciolla en zijn dochters Irene en Chiara. Chiara is degene die ons te woord staat en ons alles vertelt over hun bedrijf. Zo vertellen zij ons hun wijnmaakproces en de oorsprong van hun etiketten die gebaseerd zijn op fresco’s uit een eeuwenoude kerk in het dorp nabij.

“Wil je misschien een kijkje nemen in deze bijzondere kerk?” vraagt Chiara aan ons. Dat laten we ons natuurlijk geen tweede keer vragen. In de kerk beneden in de wijngaard zijn heel bijzondere fresco’s aangebracht. Het kerkje heet ‘Chiesa di San Fiorenzo’ en we boffen dat we deze mogen bezichtigen. Het kerkje is maar beperkt open en Chiara beheert samen met een aantal betrokken buurtbewoners deze nalatenschap. Kijk gerust eens bij onze filmpjes voor een sfeerimpressie.

Als een ode aan dit heiligdom zijn er een aantal flessen voorzien van fresco’s uit deze kerk. Onder andere de Superboum heeft een kenmerkende schildering hiervandaan. Kortom, met het drinken van deze wijn help je mee aan het behoud van dit monument…

Maar neem gerust van ons aan dat de wijnen van Bricco del Cucù ook gewoon heel erg lekker zijn.

“Wat is er fijner dan genieten met vrienden van lekker eten en deze wijn van de wijndivas?”
Jaap van ‘t Hoff

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.