Campiña Señorio de Valdefinjas

Spanje | Toro

WIJNDIVAS trots!

Waar komt deze wijn vandaan?

6,99

Categorie:
Spanje
Toro
Bodega Campiña
Rond & Stevig
Rood
Tinta de Toro
Kurk
14-16
Bevat sulfieten
2022
14,5%
tot 2025
0.75

Deel je moment!

Een flamenco danseres en een stier; een elegant samenspel tussen kracht en soepelheid. Dat is exact de juiste beschrijving van onze huiswijn Señorio de Valdefinjas. De wijn is gemaakt van 100% Tinta de Toro, een druif die familie is van de Tempranillo, een van de meest gebruikte druivensoorten van Spanje.

Wij vinden deze wijn echt lekker bij ongeveer alles. We hebben deze wijn geprobeerd bij Tapas, bij vlees, bij kaas maar ook op het terras in onze tuin. Dit is zo’n wijn voor iedere gelegenheid en dat maakt dat wij hem tot ons eerste ‘WIJNDIVAS wijn’ hebben uitgeroepen. Wij houden wel van wijnen voor iedere gelegenheid…

Pas wel op, zoals zo veel Spaanse rode wijnen hakt hij er niet-gekoeld fors in. Drink hem dus altijd tussen de 14 en 16 graden.

Komende vanaf Valladolid en Burgos rijd je hier midden door uitgestrekte graanvelden tot daar ineens de stad Toro ligt, net wat hoger dan de omliggende landerijen. In het stadje Toro draait alles om wijn en genieten. Er zijn veel restaurants en waarschijnlijk even zoveel bodegas.

De naam van het stadje en wijngebied zegt het al: het Spaanse woord voor stier. Experts noemen dit wijngebied één van de belangrijkste nieuwe wijngebieden van Spanje, hoewel hier al meer dan 400 jaar wijn wordt geproduceerd. Maar door nieuwe inzichten en technieken komen hier nu wijnen vandaan die tot de beste van het land behoren.

Afgezien dat de stier wel gezien kan worden als ‘het symbool’ van Spanje, voelt ‘Toro’ sowieso echt als een typisch Spaans wijngebied. De zon schijnt hier volop en de bekende Tinta de Toro druif is de meest gebruikte hier. Steeds meer wijnhuizen ontstaan er in dit gebied omdat de omstandigheden hier erg gunstig zijn.

Bodega Campiña heeft meerdere wijngaarden in deze regio. Het bedrijf wordt geleid door Rosa en zij houdt de kwaliteit goed in de gaten. Al meer dan 20 jaar maken zij wijn. Toen wij er eerder in 2016 waren kwamen wij op het idee om de Joven wijn van haar wijnhuis als onze huiswijn te voeren. Zij was net zo enthousiast als wij en zo is het dus ook gegaan.

We hebben er voor gekozen om een Flamenco danseres te kiezen met subtiel erin verwerkt het profiel van een stier. En het typeert onze wijn ook we: ze kan krachtig zijn, maar tegelijkertijd ook verfijnd. Wij zijn erg trots op deze wijn en trots op de samenwerking met Rosa en Sofía van wijnhuis Campiña.

“Ontzettend genoten van dit overheerlijke wijntje!”
Mevr. van Etten (Den Bosch)

“Lekker makkelijk drinkend en eerlijk wijntje.”
Dave Trum (Engelen)

“Hmmm een lekker wijntje voor de feestdagen! Etiket ontwerp, gaaf product!”
Hazenberg Hoefsloot (Boxtel)

 

Op werkdagen voor 15:00
besteld, morgen in huis.
gratis verzending vanaf
€60,- bij betaling met iDeal
kies het bezorgmoment
dat jou het beste uitkomt!
niet tevreden, geld terug.
retourneren is mogelijk.